Otizm doğduktan sonra 3 yaşına gelene kadar ortaya çıkan ve bir ömür devam eden bir gelişim bozukluğudur. İletişim, etkileşim sorunları, tekrarlayan davranışların sergilenmesi ve ilgi alanlarının kısıtlılığı gibi durumlarla ortaya çıkar.
Göz teması kuramama, seslenildiğinde bakmama, bazı cümleleri alakasız ortamlarda tekrar etme, parmak ile bir şeyi gösterememe, sallanma, çırpınma veya aşırı hareketli olma, gözlerin bir noktaya sabit kalması, değişikliğe aşırı tepki verme, sarılmak isteyene tepki gösterme otizmin başlıca belirtileridir.
İletişim ve sosyal beceriler geliştirilerek daha rahat bir yaşam sürmek mümkün. Bu yüzden erken teşhis hayat kurtarır. Otizm her çocukta farklılık gösterdiğinden, kişiye özel eğitimler otizmli çocuklar üzerinde daha iyi reaksiyon vermektedir.
Motor beceri eksikliği ve konuşma geriliğini geliştirmeye yönelik tedaviler iyi sonuçlar vermektedir. Bu süreçte sosyal destek faktörü otizmli çocuklar için önemli bir destektir.
Tedavide kullanılan ilaçlar çocukların hiperaktivite,anksiyete,depresyon ve obsesif-kompülsif bozukluğun etkilerini azaltır.
Ve bugün onların günü! Hepimiz otizmi meşhur televizyon dizimiz mucize doktordan biliyoruz. Şimdi onların farkında olmanın zamanı!
2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ!
#otizmemaviışıkyak
Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir? Otizm tedavi edilebilir mi? Otizm ilaçları neye yarar? Otizm farkındalık günü ne zaman? Dünya otizm farkındalık günü ne zamandır? Otizm nasıl ortaya çıkar?
Yorumlar
Otizm hakkında bu kadar detaylı bir bilgim yoktu ellerinize sağlık :D
Sağlık her şeyden önemli. Hele mesele akıl olunca
OTİZME MAVİ IŞIK YAK! #otizmemaviışıkyak
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız