Hazırlık yapmak herhangi bir konuda başarı elde edebilmek için çok önemli olsa da işinin trajikomik yani fazla hazırlık yapmanın bazen size kaybettirecek bir şeylerin var olmasını sağlaması zorunludur. Yani çok hazırlık yapmak, hazırlığı aşırıya kaçırmanın size kaybettireceği yegane şey zaman olacaktır. Evet, zaman kaybedersiniz. Peki zaman kaybettikçe ne mi olur? Ben size söyleyeyim. Siz zaman kaybettikçe başınıza gelecek olan olay aslında karşınızdaki bir rakibiniz varsa onun daha çok hazırlık yapıyor ve sizi daha fazla çözecek zamanı oluyor olması demektir. Yani hazırlık yapmak ve bunda çok zaman kaybetmek yaptığınız bütün hazırlıkların amacını boşa çıkarabilir.
Fazla hazırlık yapmak kazancı öldürebilir. Ancak hiç hazırlık yapmamak da son derece olumsuz bir tablo yaratır. Bu sefer de, zamandan kazanmış olmanıza rağmen, pratikten, araştırmadan ve güçten yoksul bir şekilde hareket edersiniz. Yani, çok fazla hazırlık yapmakla, hiç hazırlık yapmamak arasında bir denge kurulması lazımdır. Ve bu denge durumu, koşuldan koşula değişebilir. Yani bazı koşullarda, zamandan çok kazanıp hazırlığı az yapmak daha iyi olabilecekken, bazı koşullarda da, daha çok zaman kaybedip daha fazla hazırlık yapabiliriz.
Burada önemli olan şey, aslında ne yapacağımıza karar vermektir. Durumu iyi analiz etmek ve yapmamız gerekenlere karar verip onları yapmaktır. Çünkü, işin esasına bakacak olursak, her şeyden önce, neyin ne kadar gerekli olduğunu anlamamız lazımdır. Ve bu şekilde bir denge kurmamız gerekmektedir. Önemli olan şey, ne fazla hazırlık, ne de hiç hazırlık yapmamaktır. Önemli olan şey, dengedir.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız