Güftesi Mehmet Akif Ersoy’a, bestesi Osman Zeki Üngör’e ait olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün bugün 100.yılı.
12 Mart 1921’de mecliste kabul edildi.
İYİ Kİ EDİLDİ.
Milli Mücadele devam ederken yazılan, tüylerimizi ürperten şiir; Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk'a, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir.
İstiklal Marşı’mıza ait bilgileri buradan bulabilirsiniz. Ben size bilgi dışında şeylerden bahsetmek istiyorum. Mesela sözlerini ezberlemek için değil gerçekten anlamak için okuduğunuzda tüylerinizin ürpermemesi, duygulanmamanız elde değil.
Futbol, basketbol, voleybol gibi milli maçlarda, maç öncesi okunan milli marşlar sporcuları motive eden bir etkiye sahiptir. Bence okununca herkesi motive eden bir etkiye sahiptir.
AMA ANLAYABİLENE!
Bir yerlerde İstiklal Marşı’nı duyduğunda yoluna devam eden insanları garipsemişimdir hep. Ben ve ailem böyle konularda çok hassasız. Biz daima durur, saygı duruşuna geçeriz. Keşke herkes ailem kadar duyarlı ve saygılı olsa böyle konulara.
Ben çocukken de çok sinirlenirdim İstiklal Marşı’nda sakız çiğneyen arkadaşlarıma.
Ne şartlarda yazıldığını gerçekten bilseler, anlasalar; neyi anlattığını kavrayabilseler o sakızı çiğnemeyi bırakın; yutkunabilirler miydi acaba?
Geçmişten günümüze ülkemiz için, bizler için kan dökmüş, şehit olmuş onca insanın hatırına saygımız olsun. Şimdi onlar için ve 100. Yılının şerefine gelin hep birlikte İSTİKLAL MARŞIMIZI birlikte okuyalım.
İstiklal Marşı’nın güftesi kime aittir? İstiklal Marşı’nın bestesi kime aittir? İstiklal Marşı ne zaman kabul edilmiştir? İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin kaçıncı yılıdır? İstiklal Marşı ne zaman yazılmıştır? İstiklal Marşı neyi dile getirir?
Yorumlar
1 dakikalık saygı duruşunda bulunalım!
Ve de ardından İstiklal Marşımızı okuyalım!
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız