İnsan olarak beş tane duyu organımız vardır. Bu beş duyu organımız ise görmemizi, dokunmamızı, tatmamızı, koklamamızı ve duymamızı sağlar. Sonuç olarak dünyayı aslında bu yollarla algılarız ve bizim için var olduğundan emin olduğumuz durumlar bu beş duyu organımızla algıladıklarımızdır. En net sonuç ise beş duyu organının beşiyle de algıladıklarımızdır.
Örneğin bir varlığın sadece sesini duyuyor ama onu göremiyor ve dokunamıyorsak o zaman o varlığı asla tam olarak algılayamaz ve varlığını kesinleştiremez. İnsan için varlığın algılanması ve varlığının kanıtlanması bu şekildedir. Ancak bazı insanlar beş duyu organı ile algılayamadıkları soyut varlıklara ya da olaylara inanmayı hatta körü körüne inanmayı tercih ediyorlar.
Bilimde teori denilen bir şey vardır. Teori kanıtlanamamış ama güçlü bir varsayımdan ibarettir. İşte bazı insanlar teorilere kanıtlanmış gerçekler gibi körü körüne inanmayı seçiyorlar. BU durum ise o insanı zamanla gerçeklik algısından koparıp son derece tuhaf bir hale sokabiliyor.
Yorumlar
Kötü bir durum
ben yapıyorum bunu evet
Ben mümkün olduğunca yapmamaya çalışıyorum
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız