Ekim 23, 2024

Kötü Pazarlama

İnsanlar bazen sahip oldukları şeyleri satmak isteyebilir. Evlerini, arabalarını satmak isteyebilir. Ancak insanlar bunu yapabilmek için günümüzde büyük aracı şirketleri kullanır. Bunun en büyük sebeplerinden birisi bu tarz aracı şirketlerin sizin ürünlerinizi belki de milyonlarca alıcıya ulaştırma ihtimalidir.

Kötü Pazarlama

Diğer sebebi ise insanların kendi hayatlarıyla uğraşırken alıcılarla uğraşacak zamanlarının pek fazla olmamasıdır. Düşünsenize dünyanın en iyi arabasına ya da evine sahip olsanız bile aracı şirketler ya da siteler olmadan bunu kaç kişiye ulaştırabilirsiniz ya da bir alıcıya ne kadar zaman ayırabilirsiniz? Aracılar önemli bir görev üstlenir ama buradaki en büyük sorunlardan birisi genellikle aracı şirketlerle satıcılar arasında yüksek piyasa bilgisi farkı olabilmesidir. Satıcılar ürünlerini en yüksek fiyattan satmak isteyebilir. Aracılar da bunu ister ama aracıların bildiği başka bir şey ise en yüksek fiyattan satmanın neredeyse imkansız olduğudur.

Kötü Pazarlama

Günümüzde her ürünün fiyatı az çok bellidir. Burada kötü olan ise Aracının bu gerçeği satıcıya söylemeden satıcının ürününü satma hakkını kendisine alabilmek için satıcıya verdiği uçuk fiyat vaatleridir. Bilmeyen pek çok satıcı da bu vaatlere inanarak elindeki ürünü aracıya bırakır. O yüksek fiyatlara belki de asla ulaşılamaz ve ürün daha düşük bir fiyattan satılır. Ama aracı satışı kendisi yaptığı için komisyonunu alır. Yani aracı kazanmış olur. Ne kadar çok satış hakkı, o kadar çok satış yani aracı için o kadar çok komisyon. Ancak her aracının böyle olmadığını hatırlatmak gerek.

Yorumlar

  • Sanırım kandırılma endişesi aracı bulmaya itiyor insanı. Ama ya aracı da kandırırsa. Eyvah!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun