Hayatımıza başladığımız anda fark ettiğimiz yegane şey, etrafımızdaki her şeyin kurallarının olmasıdır. Okula gittiğimizde kurallar olur. İnsanlarla konuşurken kurallar olur. İşe girdiğimizde kurallar olur. Trafikta ara sürerken kurallar olur. Her yerde, her şehirde kurallar vardır ve kurallar başka insanlar tarafından yazılmıştır. Ancak bazılarımız, hatta pek çoğumuz belki de bu kurallara uymak istemeyiz. Ama uyarız. Çünkü başka seçeneğimiz yoktur. Hepimiz başkasının yarattığı bir sistemi içinde yaşıyoruzdur ve kuralları da başkası koymuştur.
İşte önemli olan nokta budur. Kim yarattıysa veya kim yaptıysa kuralları da o koyar, o yazar. Ancak bu sistemin dışına çıkıp farklı bir yoldan hayata devam etmek, işte böyle bir seçenektir. Kuralları yeni sistemi yaratan kişi yazar. Trafik kurallarının amacı, insanların arabalarıyla bir yerden bir yere giderken kaza yapmadan güvenli ve emniyetli bir şekilde gitmelerini sağlamaktır. Araba ve trafiği siz icat etmediğiniz için başkalarının koyduğu kurallara uyarsınız.
Ancak bir de şöyle düşünün, siz uçan bir araba icat ettiniz ve artık otoyollarda gitmek zorunda değilsiniz. Kaza yukarıdan ve farklı bir yoldan gidebilirsiniz. İşte o zaman o alandaki kuralları siz koymaya başlarsınız. Çünkü artık o yol sizindir. Kimsenin keşfetmediği bir yoldan, kimsenin keşfetmediği bir şekilde hedefinize gitmeye başlarsınız ve hayatınıza devam edersiniz. Kim yaratırsa, kim üretirse ve ilk kim bulursa kuralları da o koyar ve o yazar.
Yorumlar
ben katılmıyorum buna çünkü evrensel kurallar var ve illa ki uymanız gerekiyor sonuç olarak örneğin uçan araba bile olsa istediğim yere istediğim şekilde gidemem başkalarının özel alanına müdahale etmiş olurum
Her yenilik kendi alanında kuralları yeniden yazdırır
Katılmıyorum
Yeni buluşlarla teknik kurallar değişebilir ama insani kurallar değişmez bence.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız