Eylül 05, 2025

LYRID METEOR YAĞMURUNU GÖZLEMLEYEBİLDİNİZ Mİ?

Her yıl Nisan ayında gerçekleşen Lyrid meteor yağmuru, gökyüzünü süsleyen en eski bilinen meteor yağmurlarından biridir. Bu yıl, 17-26 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek ve en yoğun olduğu gece 21-22 Nisan olacak. Türkiye’den çıplak gözle, şehir ışıklarından uzak ve açık bir gökyüzü altında izlenebilir.

Bu meteor yağmuru, C/1861 G1 (Thatcher) adlı kuyruklu yıldızın kalıntılarından oluşur. Saatte ortalama 10-15 meteor gözlenebilir. Özel bir ekipmana gerek yok; sadece rahatça uzanın ve gökyüzünü izleyin.

LYRID METEOR YAĞMURUNU GÖZLEMLEYEBİLDİNİZ Mİ?

22 Nisan oldu, bugün en yoğun gözlemlenecek günlerden birisi ve bilin bakalım hava nasıl? Meteor yağmuru başladığı günden beri hava kapalı, yağışlı ve sisli. Hatta dolu bile yağdı. Ben yine izleyemiyorum. Çok da seviyorum normalde yıldızları izlemeyi ama pek mümkün olmuyor yaşadığım coğrafya gereği.

LYRID METEOR YAĞMURUNU GÖZLEMLEYEBİLDİNİZ Mİ?

Peki sizin oralarda havalar nasıl? Siz Lyrid meteor yağmurunu izleyebildiniz mi veya izleyecek misiniz?

Yorumlar

  • ben izleyemedim :(

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

A PASSPORT ISSUED TO RAMSES II, MUMMIFIED 3000 YEARS AGO
THE WORD THAT STIRS THINGS UP AND BRINGS THE TRUTH TO LIGHT: "I ACCUSE!"
OKYANUSUN DİBİNDEN YERYÜZÜNE: BOSZHİRA VADİSİ
ATATÜRK’ÜN ADINI KOYDUĞU ENSTRÜMAN: CÜMBÜŞ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Bedeli Ödenebilir Hatalar

probiyotik

Osmanlı'da Aslan Burcu

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun