Ekim 23, 2024

Monotonluktan Çıkmak

Bir insana hayatta en çok bıktıran ve en çok sıkan şeylerden birisi monotona bağlamış olmasıdır. Yani her gün aynı şeyi yapmak, aynı saatte yapmak. Aynı aynı aynı, hiçbir fark yok arada. İşte bu fark olmayma durumu, insan için belli bir süreden sonra can sıkıcı olmaya başlar. Bu sebepten dolayı bir insanın monotonluktan belli bir süre sonra çıkması gerekir. Bir düzen oturtmak iyidir.

Monotonluktan Çıkmak

Mesela gidersiniz, her gün çalışırsınız, her gün bir şeylerle uğraşırsınız. Her gün aynı şeyle uğraşırsınız ki kendinizi o konuda geliştirebilirsiniz. Ama bunun kötü yanı ise bu monotona bağladıkça bir insan için can sıkıntısını arttırmasıdır aslında. Çünkü monotonluğun kendisi bir süreden sonra bıkkınlığa sebep olacağı için bir insanın hayattaki başarısını düşürmeye başlar. O üzerinde sürekli çalıştığı konu üzerinde odağını bozmaya başlar ve daha az çalışmasına sebep olur.

Monotonluktan Çıkmak

Bu sebepten dolayı aslında monotonluktan bazen çıkmak, insanın odağını daha fazla arttırmasını ve üzerine çalıştığı konu üzerinde daha iyi olmasını sağlayacaktır. Ama bu monotonluktan hiç çıkılmaz ve her gün aynı şey yapılırsa işte o zaman bu uğraşılan tek konuda başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu yüzden monotonluktan bazen çıkılmalıdır. Sonrasında o monotonluğa geri dönüp çalışmaya devam edebilmek için. 

Yorumlar

  • Bazen faklı şeyler yapmak gerekir

  • Monotonluğu ve durumu ne olarak değerlendirdiğimize göre değişir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun