Bir insana hayatta en çok bıktıran ve en çok sıkan şeylerden birisi monotona bağlamış olmasıdır. Yani her gün aynı şeyi yapmak, aynı saatte yapmak. Aynı aynı aynı, hiçbir fark yok arada. İşte bu fark olmayma durumu, insan için belli bir süreden sonra can sıkıcı olmaya başlar. Bu sebepten dolayı bir insanın monotonluktan belli bir süre sonra çıkması gerekir. Bir düzen oturtmak iyidir.
Mesela gidersiniz, her gün çalışırsınız, her gün bir şeylerle uğraşırsınız. Her gün aynı şeyle uğraşırsınız ki kendinizi o konuda geliştirebilirsiniz. Ama bunun kötü yanı ise bu monotona bağladıkça bir insan için can sıkıntısını arttırmasıdır aslında. Çünkü monotonluğun kendisi bir süreden sonra bıkkınlığa sebep olacağı için bir insanın hayattaki başarısını düşürmeye başlar. O üzerinde sürekli çalıştığı konu üzerinde odağını bozmaya başlar ve daha az çalışmasına sebep olur.
Bu sebepten dolayı aslında monotonluktan bazen çıkmak, insanın odağını daha fazla arttırmasını ve üzerine çalıştığı konu üzerinde daha iyi olmasını sağlayacaktır. Ama bu monotonluktan hiç çıkılmaz ve her gün aynı şey yapılırsa işte o zaman bu uğraşılan tek konuda başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu yüzden monotonluktan bazen çıkılmalıdır. Sonrasında o monotonluğa geri dönüp çalışmaya devam edebilmek için.
Yorumlar
Bazen faklı şeyler yapmak gerekir
Monotonluğu ve durumu ne olarak değerlendirdiğimize göre değişir
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız