Mücevher tasarımcılarının en önemli sırlarından biri; koyu zemin üzerindeki taşların daha fazla ışık verdiğini keşfetmeleri ve bu kontrastın taşları daha büyük göstermesidir. Bu ilizyonu hazırlarken koyu zemini oluşturacak bir numaralı malzemeleri onikstir.
Oniks antik Yunan ve Roma'da da popüler bir taştı. Oniks ismini alması ise Roma mitolojisi ile alakalıdır. Güzellik tanrıçası Cupid aşk tanrıçası Venüs'ün tırnaklarını uyurken keser ve çöle bırakır. Güneşle beraber karararan tırnaklar taşlaşıp 'oniks' haline gelirler. Zaten oniks kelimesinin latince orijinin anlamıda 'tırnak' demektir. Doğada beyaz ve kahverengi olarak da bulunabilen oniks silikon dioksit bileşiğinden oluşur. Mohs cetvelinde 7.0'lık dereceye denk gelen sert bir taştır.
Garnet Kristali
Kırmızı rengi ve antik geçmişi ile ünlüdür garnet. Çoğu insan garnetin başka renkleri olduğunu bilmez. Afrika'dan çıkarılan cevherlerde birçok farklı renge rastlanmış (mavi hariç) ama ticarette kırmızı renk ağırlığını hep korumuştur. Garnet terimi aslında tek bir kimyasal bileşim için değil ondan fazla değerli taş ve bunların türevleri için kullanılır.
Binlerce yıldır insanlığın farkında olduğu garnet hakkındaki ilk kaynaklar Nuh'a kadar uzanır. Rivayete göre tufan sırasında geceleri geminin yönünü garnetten yapılma bir fener göstermiştir. Ayrıca Helenistik dönem ve Roma döniminden kalma garnet mücevherler bulunmuştur. Birçok seyyah bu taşı geceleri yollarını aydınlatıp şeytani ruhları kovması için taşımışlardır.
Yorumlar
Kömüre de benziyormuş
İki ayrı önemli kristal ama resmen desteklemişler birbirlerini gibi
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız