Tarihi bilmenin veya okumanın insanlığa büyük bir ışık tutacağı söylendir. Evet, insanın geçmişini bilmesi aslında gelecekte yapacağı pek çok hataların da önüne geçer. Peki tarihi kim yazar? İşte burası son derece önemli bir konu. Çünkü tarihi yazanlar kimse onu istedikleri gibi yazarlar. İnsanların geçmişlerini kendi istekleri yönünde algılamalarını sağlayıp geleceklerine de o şekilde yön vermek isterler. İşte tarihi yazanlar aslında insanlık için hem en iyisini yapabilecek bir potansiyele sahipken hem de en kötüsünü yapabilecek bir potansiyele sahiplerdir.
Yanlış tarih bilgisi gün gelir hem bireyleri hem de toplumun kendisini bir hezeyana doğru sürükler. Geçmişteki yenilgilerini zafer, zaferlerini ise yenilgi olarak bilen toplumlar, doğruyu yanlış, yanlışı da doğru, hakikat olarak bilen toplumlar, yanlış tarih bilgileri yüzünden gelecekte de hatalı kararlar alacaklardır ve yine yenileceklerdir, çok ağır yenileceklerdir, çok ağır bedeller ödeyeceklerdir ve buna sebep olan şey temelde yanlış tarih bilgileri olacaktır.
Doğru kararın tek kaynağı tarih bilgisi değildir tabi, bireyin zekası, eğitimi düzeyi de önemlidir ama önemli kararları alırken tarih bilmek de çok önemli olabiliyor ve yanlış tarih bilgisi yanlış kararlara sebep olur.
Yorumlar
Tarih tamamen gerçek olmayabilir
Doğrusuna nereden ulaşacağız??
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız