Kasım 23, 2024

DAKTİLO SESİNİN PSİKOLOJİK ETKİLERİ

Daktilo sesinin psikolojik etkileri haliyle kişiden kişiye değişir. Özellikle mizofonisi olan kişileri etkiliyor. Seçici ses duyarlılığı sendromu olarak da bilinen mizofoni, seslere karşı aşırı hassasiyet olarak tanımlanabilir. Bu sesleri duyduğunda kişi, psikolojik veya fizyolojik olarak tepki gösterir, hatta bu tepkiler MR taramaları yardımıyla kanıtlanmıştır diyebiliriz. Kişinin bu seslere verdiği tepkiler başta öfke ve panik şeklindeyken genellikle daha sonra depresyona kadar gidebilir. Ben de mizofoniye sahip biri olarak söyleyebilirim ki gerçekten hayatı çok zorlaştıran bir rahatsızlık. Daktilo sesi de bu rahatsızlığa sahip kimi kişilerde tetikleyici bir ses olarak nitelendiriliyor. Yukarıdaki bilgilerin hepsi buraya varmak içindi.

Ayrıca mizofoni adına henüz modern tıpta bir tedavi bulunamamıştır. Bu nedenle sizden ricam eğer biri size sizin çıkardığınız bir ses dolayısıyla tepki gösteriyorsa ve bunu uygun bir dille ifade etmişse -bazen mümkün olamayabilir ama ne demek istediğimi anladınız, mizofonisi olanlar için de dikkat edilmesi gerek buna- siz de alttan alarak sesi mümkün olduğu kadar çıkarmamaya çalışın.

Örneğin online sınavlarda sesli klavyeleri olanlar vardı, o çok dikkat dağıtıcıydı ama günlük hayatta beni rahatsız etmez klavye sesi. Daktilo sesini de çok severim. Tıkır tıkır. Hatta almak istiyorum bir tane modern olan daktilo şeklindeki klavyelerden ama hevesim geçecek de o kadar parayı verdiğime değmeyecek diye düşünmüyor değilim.

Peki sizin daktilo sesleri ile aranız nasıl? Sever misiniz?

Yorumlar

  • önemli...

  • Ben severim

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun