Ekim 30, 2025

Barbaros Hayreddin Paşa – Hızır Reis (VI)

İspanyollar karşısında tek başına direnemeyeceğini anlayan Hızır Reis, Mısır'ı fetheden Yavuz Sultan Selim'e bir heyet göndererek bağlılığı nı bildirdi. Durumu memnuniyetle karşılayan Sultan I. Se­lim, ona asker ve gemi yardımında bulundu.

Barbaros Hayreddin Paşa – Hızır Reis (VI)

Sultan Selim, Habsburglar'la yapılan mücadelede, Avrupa'da başarının, denizden geçtiğini anlamıştı. Ancak gemileri, tersaneleri yani altyapısı hazır olan Osmanlı İmparatorluğu'nda, bunları sevk ve idare edecek tecrübeli denizci yoktu.

Barbaros Hayreddin Paşa – Hızır Reis (VI)

Bu sıralarda, İspanya'nın hizmetine giren Andrea Doria Osmanlı sahillerini vurmaya başlamıştı. Andrea Doria ile denizlerde baş edebilecek bir komutana ihtiyaç vardı. Kanuni son derece isabetli düşünceyle, bu açığı kapatmak için, Cezayir'i ele geçirmekle kendisini ispat etmiş olan Hızır Reis'i İstanbul'a çağırdı.

Yorumlar

  • Ortalık fena karışmış

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

İlk Türk Notası AYALGU

İlk Türk Notası AYALGU

Osmanlı’nın Batı Müziği

Osmanlı’nın Batı Müziği

Osmanlı Kırat-ı Musikisi

Osmanlı Kırat-ı Musikisi

Osmanlı'da Akrep Burcu: Şevle

Osmanlı'da Akrep Burcu: Şevle

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gerçekleşmeyen Beklentiler

probiyotik

İlk Türk Notası AYALGU

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun