Ekim 03, 2024

Enver Paşa’nın Sonu (XI)

Enver, dördü-beşi Anadolu Türk'ü, peşine düşen 25 kadar atlıyla mitralyöz yuvasını bas­maya kalkar. Kurşunlara karşı, at üstünde yalın kılıç, bağırarak saldırırlar. Modern savaşın ne olduğunu çok iyi bilen bir baş­kumandanın bu davranışı, an­cak gönüllü olarak şehitliği ara­mak biçiminde yorumlanabilir. Açıkçası, bu bir intihar saldırışıdır. Bir kısım Rus ölür; ama hep­si de kurşunlara hedef olurlar. Enver Paşa'nın cesedinde yedi kurşun bulunmuştur. Atı “Der­viş” bile, vuruşmada ölür.

Enver Paşa’nın Sonu (XI)

Buharalıların onu tamamen yalnız bıraktıklarını söylemek de yanlış olur. Doğu Buhara Beyle­ri'nin en vasıflısı, en sadık olanı ve en yiğidi Balcevan Beyi “Dev­letmend” baskını öğrenince yar­dıma koşar ama geç kalmıştır. Atını Enver ve arkadaşlarının peşinden sürer ve o da kurşunla­rın kurbanı olur.

Enver Paşa’nın Sonu (XI)

Ruslar Enver'in üzerindeki belge ve eşyaları alır, cesedi bıra­kıp giderler. Bütün şehitler iki gün boyunca açıkta kaldıktan sonra bir imam onları tanır, köylülere haber verir. Hepsini Abiderya köyünde bir pınarın başındaki ceviz ağacının altına gömerler

Yorumlar

  • Kötü son olmuş

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Telomer Nedir?

Telomer Nedir?

Dünya’nın Mantosu

Dünya’nın Mantosu

Perovskit Nedir?

Perovskit Nedir?

Depremler Nasıl Ölçülür?

Depremler Nasıl Ölçülür?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Herkesin Kendi Yolu

probiyotik

Telomer Nedir?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun