Başlangıçta, Bursa ve civarına egemen olan İsa Çelebi ile Amasya bölgesine egemen olan Mehmed Çelebi, Edirne'de bulunan ağabeyleri Emir Süleyman'ın hükümdarlığını tanıyorlardı. Timur'un ülkesine dönerken Musa Çelebi'yi serbest bırakması, ilk mücadeleyi başlattı. Musa Çelebi ile İsa Çelebi Bursa için savaştılar.
Bu arada, İç Anadolu'ya egemen olan Mehmed Çelebi’nin Anadolu'yu paylaşma önerisini İsa Çelebi kabul etmeyince, iki kardeş Ulubat civarında savaştılar. Galip gelen Mehmed Çelebi 1404'te Bursa ya girerek hükümdarlığını ilan etti. İsa Çelebi ise İstanbul'a kaçtı. Emir Süleyman'ın isteği üzerine de Edirne'ye gönderildi.
Emir Süleyman, İsa’yı bir ordu ile Bursa'yı almaya gönderdi. Ancak İsa Çelebi başarı sağlayamadı; 1406 yılındaki son teşebbüsünde ise yakalanarak öldürüldü. İsa'nın öldürülmesiyle Menteşe, Aydın gibi beylikler Anadolu'ya hâkim olan Çelebi Mehmed'in hükümdarlığını tanıdılar. Emir Süleyman bu gelişmeler karşısında, harekete geçerek Bursa'yı aldı ve Ankara'ya doğru ilerledi. Çelebi Mehmed onun karşısında duramadı.
Ertesi yıl Çelebi Mehmed, Musa Çelebi'yi yanına çağırarak onu bir miktar askerle Rumeli'ye geçirdi. Böylelikle Emir Süleyman'ın Anadolu'dan ayrılmasını sağlamaya çalıştı. Bizans'ın desteğini alan Emir Süleyman, kardeşiyle İstanbul yakınlarında karşılaştı. Musa yenilerek Eflak' a kaçtı. Kendisini toparladıktan sonra taraf değiştiren Rumeli beyleri sayesinde Edirne'yi ele geçirdi. Ondan kaçan Emir Süleyman ise 15 Mayıs 1410’da Düğüncü Köyü'nde yakalanarak öldürüldü.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız