Ekim 04, 2024

I. Murad ve Sırp Sındığı - Friendz10

Osmanlı tarihlerinde, 1364 yılında Hacı İlbey'in, Macar kralı idaresindeki Macar, Sırp ve diğer Balkan devletlerinin kuvvetlerinden oluşan haçlı ordusunu bir gece baskını sonucunda büyük bir mağlubiyete uğrattığı ve bu savaşa 'Sırp Sındığı' (Sırpların yenildiği yer) adı verildiği belirtilir.

I. Murad ve Sırp Sındığı - Friendz10

Ancak aynı yılları anlatan Balkan ülkeleri tarihleriyle Bizanslı tarihçilerin eserlerin de, bu savaştan bahsedilmemektedir. 'Sırp Sındığı Savaşı' hakkında bilgi veren Osmanlı tarihleri, bu savaştan çok uzun yıllar sonra kaleme alınmışlardır aslında. 1371 yılında meydana gelen ve Sırpların müttefikleriyle birlikte büyük bir bozguna uğratıldığı Çirmen Savaşı da, Osmanlı tarihlerinde yer almamaktadır.

I. Murad ve Sırp Sındığı - Friendz10

Halil İnalcık, Osmanlı tarihlerinin 1352'de Rumeli'ye geçen Süleyman Paşa'nın, Sırplarla yaptığı savaşları, Edirne'nin fethini ve Çirmen Savaşı'nı birbirine karıştırdıklarını belirtir. Muhtemelen Süleyman Paşa zamanında Sırplarla yapılan savaşlar sırasında meydana gelmiş olan bir baskın, belki 1352'deki Dimetoka Savaşı , 1371 'deki Çirmen Savaşı ile birleştirilerek, 1364 yılında böyle bir savaş olduğu öne sürüldü.

Yorumlar

  • Az sayıda adamla kazanılmış büyük bir zafer

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Perovskit Nedir?

Perovskit Nedir?

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed Han ve Anadolu Seferleri
Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsanın Farkı

probiyotik

Perovskit Nedir?

bubble30
Nielawore

NO SPACE TRAVELER LEFT: CREW 9

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun