Ekim 04, 2024

Operasyon: Fu–Go (III)

Uzmanlar geliştirdikleri projeyi Japon Ge­nelkurmayı'na su­narlar. Hidrojen gazıy­la şişirildikten sonra at­mosferin üst tabakasına sa­lınacak olan ve üzerlerinde yangın çıkartıcı bombalar taşıyan balonların, saatte 200 ya da 300 kilometre hızla Pasifik'i aşması ve hiç fark edilmeden, 70 saat içinde Kuzey Amerika'ya ulaşması mümkündür.

Operasyon: Fu–Go (III)

Balonlar ABD'nin üzerine geldiğinde devreye girecek bir mekanizma, bombaların etra­fa saçılmasını sağlayacaktır. Genelkurmay projeyi benim­ser. Mühendisler 12 bin met­re yükseklikte uçabilecek bir balon geliştirirler. Hidrojenle şişirilen bu balonun yapımında, tabaka­lar halinde dut ağacı ka­ğıdı ile bizde 'Trabzon hur­ması' olarak bili­nen Japon hurmasın­dan elde edilen tutkal kul­lanılır. Balonun çapı 10 metreyi geçmez. Ucundaki küçük sepet safra görevi gö­ren kum torbaları, dört ya da altı adet yangın bombası ve balonun kılıfını imha etmeye yarayan bir sistemle donan­mıştır.

Operasyon: Fu–Go (III)

Balonlar Amerika toprağı­na vardığında etrafa saçılacak olan bombalar her 24 saatte bir teker teker patlayacak şe­kilde tasarlanmıştır. Bu arada balon da, hidrojeni tutuştura­cak pikrik asit ile magnez­yumdan oluşan bir karışım sa­yesinde, kendi kendini imha edecektir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Elmaslar

Elmaslar

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon

Poseidon

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun