Eylül 08, 2024

Osmanlı’da Erkek Evlat Büyütmek

Kanuni döneminde Şehzade Bayezid'in isyan etmesinden son ra, sancaklara sadece “veliaht şehzade” olan padişahın en büyük oğlu gönderildi. II. Se lim'in oğlu III. Murad ve III. Murad'ın oğlu olan III. Mehmed, Manisa' da sancakbeyi olarak görev yaptılar.

Osmanlı’da Erkek Evlat Büyütmek

Ağabeyleri sancak valiliği yaparken; diğer şehzadeler Topkapı Sarayı'nda denetim altında yaşarlardı. Tahta çıkan şehzade kardeşlerini öldürtür dü. 1595'te tahta oturan III. Mehmed döne minde, en büyük şehzade de sancağa gönderilmedi; bütün şehzadeler Topkapı Sara yı’nda yaşamaya başladılar.

Osmanlı’da Erkek Evlat Büyütmek

I.Ahmed 1603'te tahta çıktığında, çocuğu olmadığı için kardeşi Şehzade Musta­fa’yı öldürtmedi. Oğulları olduktan sonra da devlet adamları, padişahın kardeşini öldürmesine izin vermediler. Bu tarihten sonra, Osmanlı hanedanının bütün üyeleri Topkapı Sarayı'nda denetim altında yaşadılar. 

Osmanlı’da Erkek Evlat Büyütmek

III. Mehmed döneminde şehzadelerin sancağa gön derilmeleri geleneği sona er­mişti; ama veliaht şehzadeye sancak tevcih edilmeye de devam ediliyordu. Hanedanın en büyük şeh zadesi kâğıt üzerinde de olsa bir sancak yöneticiliğine tayin edilirdi. Ancak sancağa şehza denin yerine vekili olarak bir devlet adamı, “mütesellim” adıyla gönderilirdi. Sultan İbrahim'in oğlu Şehzade Mehmed'e, dört yaşındayken Manisa sancağı tevcih edilmiştir. IV. Meh med' den itibaren de kâğıt üzerinde de olsa şehzadelere sancak tevcihi uygulaması so na erer.

Yorumlar

  • O kadar da kolay değilmiş

  • Gerçekten çok zor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ülkemizde Basketbol

Ülkemizde Basketbol

Osmanlı'nın Pahalı Dişler

Osmanlı'nın Pahalı Dişler

Kiralık Diş

Kiralık Diş

Selüloit ve Yeni Patlayıcılar

Selüloit ve Yeni Patlayıcılar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun