Bu konuda Avusturya birliklerini birçok kez zor duruma düşürmüş olan tahtın talibi Macar II. Ferenc Rakoczi'ye güvenmekteydi. Prens Rakoczi bir süre XIV. Louis'nin sarayında yaşadıktan sonra, Sultan III. Ahmed'in konuğu olmayı kabul etmişti. 1717’den beri Marmara kıyısındaki Rodosto'da (bugünkü Tekirdağ) oturuyordu. Bonneval Macaristan'da karışıklık çıkarma konusunda, esas olarak onun müdahalesine güvenmekteydi. Ondört aylık bir bekleme süresi sonrasında, mektuplarına hiçbir cevap alamayan ve Bosna Paşası tarafından Avusturyalılara iade edilmekten çekinen Bonneval Kontu, İslamiyet'i kabul etmeye karar verir.
Milano kökenli bir dönme olan hizmetkârı Damira'yı çağırtır ve din değiştirirken temel alınacak sözleri kendisine tekrarlatacak bir Müslüman bulmasını emreder. Bonneval Kelime-i Şahadet getirdikten sonra iki yardımcısının refakatinde, Paşa'yı ziyaret ederek Hıristiyanlıktan vazgeçtiğini bildirir. Buna rağmen Bonneval'in Saraybosna'da birkaç ay daha sabretmesi gerekecektir: 1703'ten beri Osmanlı İmparatorluğu'nun başında bulunan Sultan III. Ahmed yeniçeriler tarafından devrilmiş ve yeğeni I. Mahmud lehine tahttan feragat etmiştir (1 Ekim 1730).
Askeri yeteneği ve idare becerisi ile dikkat çeken bir devlet adamı olan yeni sadrazam Topal Osman Paşa ancak başkentte sükûneti sağladıktan sonra Bonneval'i davet eder. 1731 Eylül'ünde ona humbaracıları Avrupa tarzında yetiştirme görevi verir. Onun yönetiminde dört binden fazla asker disiplini, uygun adım yürümeyi, tüfek ve süngü kullanmayı öğrenecektir.
Artık kendisine “Ahmet Paşa” dedirten Bonneval, her sabah Asya kıyısına çıkmak için Boğaz'ı kayıkla geçer. Şehrin işsiz güçsüz takımı da, humbaracıların Üsküdar düzlüğünde yaptıkları eğitimi görmek için toplanır. Zaman içerisinde Bonneval’in mevkii yükselecektir. Humbaracıbaşı olarak atanmasından kısa süre sonra, iki tuğlu paşa ardından da üç tuğlu paşa unvanını alır.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız