Ekim 04, 2024

Vikingler: Suyun Götürdüğü Yere Kadar - Friendz10

Dünya henüz haritalardaki son halini almadığı dönem­lerde, insanlar sınırların ne­resi olabileceğini bilmiyor­lardı. Bu nedenle, uçsuz bucaksız de­nizler eski insanlar için müthiş bir ke­şif olanağı sunuyordu. İşte, Viking ge­mileri de çok özel nedenlerle yelken açıyorlardı. Bunlardan en önemlisi de bilinmeyen yerleri keşfetmekti. Kuzey Atlantik'in soğuk ve bilinmeyen sula­rında yol alan bu insanlar, önlerine ne çıkacağını bilmeden ilerlemekten çekinmiyorlardı.

Vikingler: Suyun Götürdüğü Yere Kadar - Friendz10

Kaşiflerin çoğu, vadile­rin kalabalık, verimli toprakların az ol­duğu Norveç'ten geliyordu. İlk önce Faroe Adaları, İzlanda, Grönland ve Vinland (Amerika) keşfedildi. Bu he­yecan verici keşiflerin haberleri İskandinavya'da yayıldıkça istekli denizci­lerle dolu pek çok gemi daha uzak de­nizlere doğru yelken açtı.  

Vikingler: Suyun Götürdüğü Yere Kadar - Friendz10

870 ve 930 yılları arasında 10 binden fazla Viking İzlanda'ya ulaştı. Hava şartları iyi olduğunda Norveç'ten oraya gitmek 7 gün sürüyordu. Burada karşılaştıkları boş alanlar, balıkla dolu kıyı suları ve vahşi ormanlar onları hayrete düşür­müştü. Bu adaya ilk yerleşen kişi Nor­veç, Sunnfjord'dan Ingolf oldu. Denize bakan bir koyda büyük bir çiftlik kur­du. Burası daha sonra başkent, Reykjavik oldu. Adaya yerleşenler koyun ye­tiştirdiler, yemek pişirme kapları ve si­lah yapımında ise demir ve sabuntaşı kullandılar. Kısa süre içinde de yün ve keten giysilerle birlikte bu doğal kay­nakları da ihraç etmeye başladılar...

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Elmaslar

Elmaslar

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Mitolojisi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon ve Poseidon’un Efsanesi

Poseidon

Poseidon

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun