Ekim 04, 2024

Zenta Muharebesi (V) - Friendz10

Ordu, 11 Ağustos'ta Belgrad'a ulaştı. 12 Ağustos'ta Belgrad sahrasında sultanın huzurun da toplanan harp meclisinde harekât planı konuşuldu. Mecliste iki görüş ortaya çıktı: Ya Temeşvar yönünde ilerlenerek, Tuna'nın kolların dan Tisa'dan karşıya geçilecek ya da Sava'dan Zemun'a geçilip Varadin Kalesi kuşatılacaktı.

Zenta Muharebesi (V) - Friendz10

Amcazade Hüseyin Paşa, "Üç keredir ki sefere katılıyor ve düşmandan bir karış toprak almadan evlerinize dönüyorsunuz. O halde yürüyünüz ve yeterince teçhizatınız varsa Varadin'i muhasara ediniz" dedi.

Zenta Muharebesi (V) - Friendz10

Ancak bu haklı görüşlere itiraz eden vezirler oldu. Kesin bir karara varılamayınca, Temeşvar muhafızı Cafer Paşa'nın gelmesi beklendi. Cafer Paşa gelince harp meclisi yeni den toplandı. Cafer Paşa, Pançova yönünde gidilmesini, Ti tel Kalesi'nin bulunduğu yer den Tisa Nehri'nin geçilmesini, Titel Kalesi zapt edildikten sonra Segedin, Göle ve Yanova kalelerinin fethedilmesini, ardından Tökeli İmre'nin Ma car topraklarında kral olarak istihdam edilmesini ve daha sonra da Varadin üzerine yürünmesini söyledi.

Zenta Muharebesi (V) - Friendz10

Amcazade Hüseyin Paşa ile Anadolu Beylerbeyi Mısırlızade İbrahim Paşa, Cafer Paşa'ya itiraz ederek önerdiği harekât planını tehlikeli bulduklarını belirttiler. Ancak II. Mustafa, Cafer Paşa'ya büyük saygı gösterir ve ona “Baba” diyerek hitap ederdi. Bu yüzden Cafer Paşa'nın planı kabul edildi.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Perovskit Nedir?

Perovskit Nedir?

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed Han ve Anadolu Seferleri
Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsanın Farkı

probiyotik

Perovskit Nedir?

bubble30
Nielawore

NO SPACE TRAVELER LEFT: CREW 9

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun