Ekim 04, 2024

Zenta Muharebesi (VII) - Friendz10

Prens Eugene, Osmanlı'nın Segedin'e gitmekten vazgeçtiğini; Tökeli'nin sultana, Zenta yakınından Tisa'yı geçerek yukarı Macaristan ve Erdel'e gitmesini tavsiye ettiğini öğrendi. Osmanlı tarafında da “düşmanın ani bir baskın yapacağı” dedikodusu yayıldı. Orduda disiplin bozulmuştu, ilerlemeye devam eden Osmanlı kısa sürede, çevredeki Türk köylerine saldıran haydutların barınağı hali ne gelmiş olan Zenta'yı fethetti.

Zenta Muharebesi (VII) - Friendz10

Ardından üzerinde bir köprü kuruldu. Padişah, saray halkı, hazine, otağ-ı hümâyun, yeniçeriler, silahdarlar, cebehane, cebeciler, Kırım Hanı ve kuvvetleri, bir kısım toplar ve topçular kurulan köprüden karşıya geçti. Ancak ordunun büyük bir kısmı karşıya geçmemişti. Sadrazam, yeniçeri ağası ve beylerin önemli bir kısmı da askerin düzenli olarak karşıya geçmesi için nehrin öbür tarafındaydı.

Zenta Muharebesi (VII) - Friendz10

Osmanlı ordusunun durumunu haber alan Prens Eugene, fırsattan istifade etmek için, süratle Tisa'ya yöneldi. Tisa'yı Tuna ile birleştiren ve Segedin yolunu kesen bir köprünün bulunduğu Saint Thomas'a geldiğinde, köprünün Osmanlılar tarafından yakıldığını gördü. Piyade ve topçular için iki ayrı köprü inşa edildi. Nehri geçen Avusturya kuvvetleri, Tisa kıyılarındaydı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Perovskit Nedir?

Perovskit Nedir?

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed ve Kırım

Fatih Sultan Mehmed Han ve Anadolu Seferleri
Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Hıristiyan Devletler ve II. Mehmed

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

İnsanın Farkı

probiyotik

Perovskit Nedir?

bubble30
Nielawore

NO SPACE TRAVELER LEFT: CREW 9

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun