Antalya Manavgat yolunun üzerinde olan ve Düden Şelalesinden gelen suyun yolunun üzeridir. 13. yüzyıl Selçuklu köprülerinden bir tanesi olan bu köprü günümüzde trafiğe kapalıdır. Batı ve doğu yönünde uzanan köprünün doğu kanadı, kuvvetli ihtimal toprağın çökmesi sonucu dik açısal kırılmaya uğramış ve kuzeybatı yönüne dönerek ortalama 100 metre uzunluğundaki bir rıhtıma olarak ilerler.
Toplamda sekiz gözden oluşan bu köprü Antalya kesimindeki kanadında ve mansap cephesinde toprağa gömülü vaziyette bir başka kemer gözünün de var olduğu yapılan arkeolojik araştırmalar sonucunda bulunmuştur. Köprüde herhangi bir kitabe yoktur, buna karşılık Selçuklu Dönemi’nde yapılmış eşsiz bir eser olduğu kanıtlanmıştır. Hakkında roman yazılan bu köprü günümüzde yaşadığı su kıtlığı yüzünden yüzlerce balık ölümü meydana gelmiştir ve bu durum ekolojik dengeye çok büyük zarar vermiştir.
Cırnık Köprüsü ne zaman yapılmıştır? Cırnık Köprüsü hangi devlet tarafından yapılmıştır? Cırnık Köprüsü nerededir? Cırnık köprüsü su seviyesi nasıldır? Cırnık Köprüsü’nde kitabe var mı?
Yorumlar
Köprünün ayakta durması galiba bir mucize
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız