Herkese merhaba. UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde ülkemize ayırdığı bölgeleri anlatmaya devam ediyorum. Bir önceki yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Ülkemizde ne güzellikler ne tarihi eserler var ben baktıkça şaşırıyorum ve UNESCO’nun bu konuda bizden daha duyarlı olduğunu gördükçe üzülüyorum açıkçası. Neyse biz ülkemizin güzelliklerini UNESCO’nun gözünden anlatmaya devam edelim.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne Akdeniz’den Karadeniz’e kadar olan Ceneviz Ticaret Yolu’nda ki kale ve sur yerleşimlerinin tamamını almış.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nin gözünden neredeyse hiçbir şey kaçmıyor. Konya, Kayseri, Sivas, Erzurum ve Kırşehir’de ki bütün Anadolu Selçuklu medreseleri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmış.
Adana’da bulunan Anavarza Antik Kenti de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor.
Sırada Muğla var. Muğla’da bulunan Kaunos Antik Kenti UNESCO’nun gözünden kaçmamış.
Mersin’de bulunan Korykos Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde kendisine yer bulan bölgelerimiz arasında.
Arslantepe Arkeolojik Alanı Malatya’da bulunan ve UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan başka bir güzelliğimiz.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde ülkemizden nereler var? Anadolu Selçuklu medreseleri hangi şehirlerde? Anavarza Antik Kenti nerede? Kaunos Antik Kenti nerede? Korykos Antik Kenti nerede? Arslantepe Arkeolojik Alanı nerede?
Yorumlar
Güzel ülkemin tarihi yerleri bitmez.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız