Herkese merhaba. Ülkemizi UNESCO’nun gözünden görmeye devam ediyoruz. Ülkemizde UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’ne aldığı bölgelerin veya yerlerin bir kısmını burada gösteriyoruz. Bakalım UNESCO ülkemizde ki başka hangi noktaları beğenmiş.
İlk sırada Antalya’da bulunan Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu ve Su Kemerleri var. 1000 yıldan daha eski olan bu yerler günümüzde hala kullanılmaya devam ediliyor.
Sırada ki yer Kahramanmaraş’ta bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi. Efsanelere konu olan bu külliye M.S. 400’lü yıllarda inşa edildi.
Edirne’de bulunan Uzunköprü UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Uzunköprü dünyanın en uzun taş köprüsü olmasıyla ünlüdür ve1420 – 30’lu yıllarda yapılmıştır.
1400’lü yıllarda St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilen Bodrum Kalesi 1500’lü yıllara kadar inşa edilmeye ve geliştirilmeye devam edildi.
Sivrihisar Ulu Camii ahşap direkli ve ahşap tavanlı bir camidir. Hatta Eskişehir’de bulunan bu cami ahşap camiler arasında en önemlilerinden birisidir.
Son olarak insanlık tarihinin en eski kentlerinden birisi olmuş Tuşpa var. Van’da bulunan Tuşpa ya da Van Kalesi, Van Tarihi Kenti ve Höyüğü’de UNESCO için Dünya Mirası olmaya adaydır.
Türkiye’de nereler UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil?
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız