Eylül 16, 2024

26 NİSAN DÜNYA KISKANÇLIK GÜNÜ!

Kardeşi olanlar bilir asıl kıskançlık nedir... Çünkü düşünsenize hayatınızdaki en önemli şeyler yani anne ve babanız, aynı zamanda kardeşinizin de anne ve babası. Paylaşmak zorundasınız. İlgisini, sevgisini paylaşmak zorundasın... NE MÜNASEBET?

Kardeş doğduktan sonra büyük kardeş düşünülür hep kardeşi kıskandı mı diye falan, e küçük? Büyük olan bir süre tek çocuktu ama küçük olan doğrudan paylaşılmış bir sevgiye ilgiye doğuyor...

Büyüyünce de asla ama asla bitmiyor. Ona şunu aldınız bana almadınızdan tutun da ona izin vermiştiniz bana vermedinize kadar her şeyde kıskançlık vardır. 

Müthiş bir büyük kardeş olabilirsiniz bir gün bile lafını etmemiş olabilirsiniz bunların ama düşündünüz heheheh. Küçük kardeş zaten direkt ispiyoncudur kendinizi kandırmayın yani bu küçük kardeşin bir koruma mekanizmasıdır. Bununla büyür, hayatta kalma skillerinden biridir bu. 

Gücün yetmez ki! Ya ağlayacaksın ya bağıracaksın ya da şikayet edeceksin... Dışlanmak evde başlar, büyükler geldi mi ve seni aralarına almadılar mı yol saçlarını otur. Annee beni yanına almıyorlar diye şikayet edersin, sonra seni yanlarına alırlar ama dört bir taraflarından istememezlik akar... Alınlarına GİT yazsalar daha az anlaşılır bu yani.

Neyseler neysesi, kıskançlık doğaldır o yüzden de bugün dünya kıskançlık günü sanırım. Kıskançlık içgüdüseldir bence önemli olan bunu paranoya haline getirip etrafınıza ve kendinize hayatı zehir etmemek...

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

bubble30
bubble30
bubble30

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Bu İki Etti

probiyotik

Gezinen Bir Gölgedir Hayat

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun