Ekim 18, 2024

Acilen Bunlardan Kurtulman Lazım

Hepimiz zaman zaman kendimize hayatı zindan ederiz. Nedenleri elbette geçerlidir ama bunları yaparak sadece kendimize değil çevremize de zarar veriyoruz. Farkında olsak da olmasak da bunlardan kurtulmalı hatta acilen bir kenara bırakmalıyız bunları. Hızlıca başlayalım mı? Neymiş bakalım bunlar?

 

  • İlk olarak acilen ‘’Fazla düşünmeyi bırak.’’ komutuna sahip olmalıyız. Çok aşırı düşünmek deli eder bizi. Hatta fazla düşüne düşüne kafamızda kurup, bu kurduklarımıza inanmaya başlarız. İşte bu en tehlikelisi. Karşımızdaki insanlara değil kafamızdaki hayale inanmaya başlarız. Sonra al başına belayı.

 

  • İkinci sırada ‘’Sürekli geçmişi düşünmeyi bırak.’’ var. Neden mi? Çünkü artık o olaylar yaşandı ve bitti. Ne yaparsan yap değiştiremeyeceksin o olayları. Artık bitti onlar. Kendini yiyip bitirirsin bak guzum yapma etme. İleriye bak sen. Geçmişinden feyz al, alma diyen yok, al ama geçmişini düşünüp orada yaşama.

 

 

  • Belki de en önemlisi bu ‘’Zamanını boşa harcamayı acilen bırak.’’ en acilinden bırak bu huyunu. Evet boş atmak, goy got çok hoştur ama içi dolu olanları. Bunların dışındaki şeyler zamanını boşa harcamana sebep olur ve giden zamanı asla geri getiremezsin.

 

  • Seni yiyip bitirecek bir başka konu ‘’Herkesi memnun etmeye çalışmak.’’ bundan kaç. Bak kenara bırak kurtul falan değil direk kaç. Koşarak uzaklaş. Bu düşünce de en çok üzülen sen olacaksın.

 

 

  • Öz eleştiri iyidir ama dozajında yani tutup da kendine sürekli ‘’Negatif söylemlerde’’ bulunma. Eleştirme demiyorum kendini, sadece yerden yere vurma. Çünkü istediğin kadar vur kendini hareket etmezsen asla ama vurmaktan öteye geçemeyeceksin sadece kendini aşağılayıp duracaksın. Bu yüzden ne duruyorsun eleştirilerini yap ve harekete geç.

 

Umarım bunlar işine yarar. Hadi bakalım kendine iyi bak.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

probiyotik

Islak Çeltiklere

probiyotik

Hiçsizliğe

probiyotik

Acıyor

probiyotik

Yıkık

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Deprem Korkusu Arttı

probiyotik

Islak Çeltiklere

bubble30
Nielawore

"KINAR HANIMIN DENİZLERİ"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun