Eylül 19, 2024

BABALARIN KIZLARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLMASININ 5 NEDENİ

1. Babanın Gelecekteki Romantik İlişkiler İçin Altın Standardı Oluşturması

Büyüdükçe kızları sıklıkla babalarına benzer özelliklere sahip eşler seçerler. Bu, babaların, kızlarının ilişkilerden ne beklemeyi öğrendiklerini gerçekten modellediği anlamına gelir. Bu etki birçok şekilde olur.

İlk olarak, babaların kızlarına karşı davranışları çok önemlidir. Sözlerini tutan saygılı ve destekleyici babalar, kızlarına ilişkilerinde bunu beklemelerini öğretir. Kız çocukları, kendi romantik ilişkilerinde babalarının nasıl davrandığını da görürler. Son olarak, boşanmış babalar not almalı! Babanın eski eşleriyle etkileşim şekli, kızınınkileri de etkileyebilir.

Bir yerde okumuştum diyordu ki 'Öyle bir sevmeli ki babalar kızlarını, dışarıda kimin onu gerçekten sevip sevmediğini anlayabilsin'. 

2. Bir Babanın Sevgisi ve Kabulü Gelecekteki Güveni Büyük Ölçüde Etkiler

Övgü, destek ve koşulsuz sevgi sağlayan sevgi dolu babalar, kızlarına güven ve yüksek benlik saygısı armağan eder. Bu özelliklere sahip kız çocukları mutlu ve başarılı yetişkinler olurlar. Daha da iyisi, babaların bunun gerçekleşmesi için olağanüstü çaba göstermesi gerekmiyor. Sadece hazır olmak, cesaretlendirmek ve iyi bir dinleyici olmak genellikle kızların gelişmek için ihtiyaç duyduğu şeylerdir.

3. İlgili Babaları Olan Kız Çocukları Akademik Olarak Daha İyi

Eğitimleriyle ilgilenen babaları olan kızlar genellikle okulda daha başarılı olurlar. Babalar çocuklarını okulda başarılı olmaya teşvik ederse, akademik olarak mücadele ederken onlara yardım ederse ve akademik yardım alma gibi araçlara erişmelerine izin verirse, kız çocukları inanılmaz derecede başarılı olabilir.

Ev ödevlerine yardım etmek veya kızları zorlu kurslara teşvik etmek gibi küçük eylemler büyük bir fark yaratabilir. Okullarda gönüllü olan babalar eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

4. Babalar Kızlarını Sıklıkla Risk Almaları ve Maceracı Olmaları İçin Teşvik Ederler

Yeni bir sporu denemek, yeni yiyeceklerin tadını çıkarmak, araba tamir etmek, yalnız seyahat etmek veya hatta zorba bir kıza karşı durmak olsun, kızlar cesaretlerini ve macera duygularını genellikle babalarından alırlar. Ancak babaların bu dersleri öğrenebilmeleri için kızlarına yaklaşımlarında dikkatli olmaları gerekir.

Babalar genellikle koruyucu, tamirci ve kurtarıcı olmaya teşvik edilir. Bazen bu iyi bir şeydir. Ancak maceracı olmaya istekli, kendi sorunlarını çözebilecek güce sahip ve kendini riske atabilecek kız çocukları yetiştirmek için iyi babaların bu içgüdülerine karşı çıkması gerekir. Bunun yerine, kızlarına her şeyi yapabilecek kapasitede olduklarını söylemeye ve bunu yapmaları için onları güçlendirmeye odaklanabilirler.

5. Destekleyici Babalar Kızlarının Beden İmajını Geliştirmeye Yardımcı Olabilir

Bir noktada, çoğu kız vücutlarına daha az güvenir. Bazıları için bu küçük bir şeydir. Ne yazık ki, diğerleri için bu, tırmanabilir. Zayıf vücut imajına sahip kızlar kendilerini sosyal olarak izole edebilir, görünüşleri konusunda endişelenebilir ve özgüvenlerini kaybedebilir. Aşırı durumlarda, depresyon, anksiyete veya yeme bozuklukları gelişebilir.

Kızlarının kendi bedenlerine bakışını etkileyen tek kişi babalar olmasa da, çok önemli bir rol oynarlar. Genç kızlar sadece babalarının kendileriyle nasıl göründükleri hakkında konuşma şeklini benimsemekle kalmaz, aynı zamanda babalarının başkalarının görünüşü hakkında konuşmalarından da etkilenirler. Harika babalar, vücut tiplerinden bağımsız olarak insanların nasıl göründükleri hakkında saygılı bir şekilde konuşurlar.

Kızların harika babalara ihtiyacı var. Bu yüzden gerçekten eş seçerken önce nasıl bir baba olacağını da hesaba katınç. Çünkü çocuğunuzun karakteri ilk olarak siz daha eş seçerken oluşuyor, doğduktan sonra değil. Babalarıyla olumlu bir ilişkisi olan genç kadınlar akademik olarak daha başarılı oluyorlar. Daha iyi ilişki seçimleri yaparlar. Yüksek benlik saygısına sahiptirler. Hedeflerine ulaşabileceklerine inanıyorlar ve bunu yapmak için çok çalışmanın önemini anlıyorlar.

Sevgi dolu, aktif olarak ilgili babalar övgüyü ve teşviki hak eder ancak unutmamak gerekir ki bu zaten olması gereken bir şey. Olmalı yani.

Öncelikle kendi sevgi dolu, ilgili ve harika babamın daha sonra da tüm babaların babalar gününü kutlarım!

kaynak: https://redtri.com/5-reasons-dads-are-so-important-to-their-daughters/

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

bubble30
bubble30
bubble30

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Her Şey Yerli Yerinde

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

"SESİNİN KUŞLARI SUSUNCA"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun