Eylül 19, 2024

Düğün Garsonluğu Anım

Bundan birkaç yıl önce öğrenci olduğum zamanlarda düğünlerde garsonluk yapmak için başvuruda bulunmuş ve kabul edilmiştim. Bana saat 15:30'da düğün salonunda olmam söylenmişti. Bende zannediyorum ki herhalde düğün 15:30 - 16:00 gibi olacak ben de garsonluk yapıp evime döneceğim. Ama öylemi oldu tabi ki hayır. Ben içeri girdiğim zaman bana koltukların yerini gösterip koltukları dizmemi söylediler. O esnada koltukları dizen başka elemanlarda vardı. Birlikte koltukları ve masaları düzenledik. Koltukların ve masaların düzenlenmesi yaklaşık bir buçuk saat kadar sürdü. Daha sonra sıra neye geldi dersiniz tabi ki ortalığın temizlenmesine. Ortalık dediğim de koskoca bir düğün salonu. Hep birlikte düğün salonunda ki yerleri bir güzel temizledik. Temizlik de nerden baksanız koltuk ve masaların dizilmesi kadar uzun sürdü. Benim enerjim çoktan azalmıştı bile.

En Sonunda Garsonluk Başladı

Saat 19:00 gibi düğün başladı. Hepimiz büyük bir koşuşturmaca içindeydik. Sırayla herkes yemeğini yiyip servise devam ediyordu. Benim yemeğim bittiği zaman benim kucağıma üzerinde 8 tane ana yemek tabağının olduğu bir tepsi verip bu yemekleri servis etmemi söylediler. Ben tepsiyi götürüp tam masaya koyacakken bir şeyler oldu ve dengemi kaybeder gibi oldum. Tepsi tam masadaki bir kişinin kafasına düşecekken çalışma arkadaşlarımdan birisi beni tuttu ve servisi yaparken bana yardımcı oldu. İşte tek seferde 8 tane ana yemek tabağını taşımaya kalkarsan böyle olur. Neye ki bir felaket yaşanmadı. Koşuşturmaca saatlerce sürdü. Artık düğünün sonuna yaklaşmaya başlamıştık. Boşları da toplamaya başlamıştık. Bu seferde benim kucağıma üzerinde yaklaşık 30 - 40 tane bardağın bulunduğu bir tepsi verip mutfağa götürmemi söylediler. Ben de bu tepsiyi taşırken bir anda bacaklarımda ki gücün tükendiğini fark ettim. Düşecek gibi olduğumu fark ettiğim anda kucağımda bardak dolu tepsi ile dizlerimin üzerine çöküp beklemeye başladım. Bir süre kımıldayamadım. Çalışma arkadaşlarım benim için endişelenmeye başlamışlardı bile. Yanıma gelip yardım etmek istediler. Benim kalkmama yardımcı oldular bende tepsiyi güç bela mutfağa götürebildim.

Bulaşık Zamanı

DÜğün en sonunda bitti ve ben artık işimizin bittiğini düşünürken hepimiz boş düğün salonuna çağırıldık. Ortaya büyük kazan gibi bir şey konuldu, içi sıcak su ile dolduruldu ve tahmin ettiğim o an başıma geldi. Düğün sonrası biriken tüm bulaşıkları yıkama zamanıydı. Saat 00:00 gibi bulaşıkları yıkamaya başladık ama bulaşıklar bitmiyordu. Saat 02:00 gibi bulaşıklar bitti ve en sonunda hepimiz sırası ile evlerimize bırakıldık. Sonra ki günlerde ben düğün organizatörünü yeni bir iş olup olmadığını öğrenmek için aradığımda ne oldu bilin bakalım. Elbette ki organizatör telefonu açmadı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

kaptanfilozof06

Almanya Geri Göndermeye Başladı

kaptanfilozof06

Dünya'nın Halkaları

kaptanfilozof06

Mars Hakkında Yeni Teori

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Neler Mi İstiyorum?

bubble30

TAM HASTA OLMA HAVALARI

Nielawore

"YOLCULUK VE YILDIZLAR"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun