Eylül 19, 2024

Fırından Çıkan Adam

Anımı anlatmadan önce sizlere biraz çalıştığım yeri anlatacağım. Çalıştığım yer gün içerisinde çok fazla müşteri alabilen hemen hemen her türde insana rastlayabileceğiniz bir yerdi. Ben burada kasiyer olarak çalışıyordum. Benim çalıştığım katta pide yapılıyordu. O gün akşam olmuştu ve herkes kapanış için hazırlanıyordu. Ben kasa kapanışını yapıyordum, başka çalışanlar masaları ve yerleri temizliyordu, müdürümüz etrafı kolaçan ediyordu anlayacağınız herkes oldukça meşguldü.

Müdürmüz Neyse ki Uyanık Bir Adammış

Demin de söylediğim gibi herkes başka bir iş ile meşguldü. Müdürümüz benim çalıştığım katı da kolaçan etmek için gelmişti. Etrafa dikkatlice baktıktan sonra pide yapılan yere yöneldi ve komedi filmlerine konu olabilecek bir olay yaşandı. Müdürüm tek başına girdiği pide bölümünden yanında bir adamla çıktı. Adam Türkçe konuşamayan, kıyafetleri yırtık pırtık olan bir adamdı. Hiçbirimiz ne olduğunu anlayamamıştık ve şaşkın şaşkın izliyorduk. Müdürüm adamı yaka paça dışarı atmaya çalışırken beni çağırdı. Bana dilimizi bile konuşamayan bu adamı pide fırınından çıkardığını söyledi. Müdürüm kattaki herkesi fırçalarken biz daha da şaşırmış bir şekilde olayı izlemeye devam ediyorduk. Müdürüm benden yakaladığı adamı dışarı çıkarmamı istedi. Bende bir çalışma arkadaşımı yanıma alarak adamı dışarı çıkardım.

Kimdi Bu Adam ve Neden Fırının İçindeydi

Adamı dışarı çıkardığımızda Türkçe bilmediğini fark ettik. Çevredekilere adamın kim olduğunu sorduğumuzda çevredekiler bu adamın deli olduğunu ve o gün civarda bulunan bir çeşmeye atladığını söylediler. O gün hava da gerçekten soğuktu ve biz adamın niye fırına girdiğini o an anlamıştık. Adamın tek derdi sıcak bir yere girip ısınmaktı ama bunun için de benim çalıştığım yerdeki pide fırınını seçmesi de benim şansımdı. Neyse biz adamı en sonunda sıcak olan başka bir yere bıraktık sonra da kapanışı yaptık.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

kaptanfilozof06

Almanya Geri Göndermeye Başladı

kaptanfilozof06

Dünya'nın Halkaları

kaptanfilozof06

Mars Hakkında Yeni Teori

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Neler Mi İstiyorum?

bubble30

TAM HASTA OLMA HAVALARI

Nielawore

"YOLCULUK VE YILDIZLAR"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun