Eylül 19, 2024

Güneş Işığının Sağlığa En Önemli 7 Faydası

İyileştirilmiş kemik sağlığından daha dinlendirici bir uykuya ve hatta bazı kanserlere yakalanma riskinin azalmasına kadar, güneş ışınları sağlığımıza büyük ölçüde fayda sağlayabilir…

  • Güneş ışığı ruh halinizi iyileştirir. Baker Kalp Araştırma Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, serotonin düzeylerinin Mevsimsel Duygudurum Bozukluğu ile doğrudan ilişkili olduğunu ve bunun en sık olarak, daha az güneş ışığının olduğu kış aylarında meydana geldiğini buldu. Daha fazla güneş ışığı, daha iyi ruh halleri anlamına gelir; daha az güneş ışığı depresyon belirtilerine yol açar. Öyleyse güneşli bir günde dışarı çıkın!
  • Daha iyi bir gece uykusu alırsınız. Güneş ışığına sürekli maruz kalmak, vücudunuzun biyokimyasal, fizyolojik ve davranışsal süreçleri düzenleyen döngü olan sirkadiyen ritmini korumasına yardımcı olur. Dışarısı karanlık olduğunda ve uyumanız gereken zamana daha yakın olduğunda kendinizi yorgun hissetmenize neden olur.
  • Güneş ışığı kolesterolü düşürür. Güneş, kandaki yüksek kolesterolü steroid hormonlara ve üreme için ihtiyaç duyduğumuz hormonlara dönüştürür. Güneş ışığının yokluğunda ise tam tersi olur ve maddeler kolesterole dönüşebilir.
  • Güneş ışığı kötü bakterileri öldürür. Birinci Dünya Savaşı'nda Alman askerleri, 1903'te Nobel Ödüllü Niels Finsen tarafından yapılan keşifleri biliyorlardı ve yaraları iyileştirmek için güneş ışığını kullanıyorlardı.
  • Ameliyat ağrısını ve buna bağlı stresi azaltır. Pittsburgh Üniversitesi ve Carnegie Mellon Üniversitesi'nden araştırmacılar, aydınlık odalara yerleştirilen hastaların karanlık odalardaki hastalara göre daha az ilaç aldığını buldu. Çalışma ayrıca, güneş ışığına dolaylı olarak maruz kalmanın bile - örneğin pencereden - ruh halinizi ve refah duygunuzu iyileştirebileceğini buldu.
  • Güneş ışığı bağışıklık sistemini oluşturur. Beyaz kan hücreleriniz güneşe maruz kaldıkça artar ve vücudun enfeksiyona karşı savunmasını desteklemede önemli bir rol oynar.
  • Güneş ışığı kanser risklerini azaltabilir. Tıbbi araştırmalar, D vitaminini kolon, böbrek ve meme kanserlerine karşı koruma ile ilişkilendirmiştir. D vitamini ayrıca kemik sağlığı ve genel ölüm oranlarındaki gelişmelerle bağlantılıdır. Ek olarak, güneş ışığına maruz kalmanızı artırarak nörolojik, kardiyovasküler ve bağışıklık hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltırsınız.

Bu nedenle güneş ışığının birçok sağlık yararı vardır. Bu nedenle, özellikle kullanmıyorsanız, ılımlı bir şekilde güneşin tadını çıkarın. (Güneşten koruyucu bir koruyucu kullanarak ve toleransınızı kademeli olarak artırarak güneş yanığından kaçının). Parlak güneşli bir gün mü? Eğer öyleyse, birkaç dakika dışarı çıkın ve daha iyi hissedeceksiniz!

(Burada yazanlar tıbbi tavsiyeler değildir.) kaynak: https://www.hamilton-recruitment.com/portfolio-items/top-7-health-benefits-of-sunshine/

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

bubble30
bubble30
bubble30

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Her Şey Yerli Yerinde

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

"SESİNİN KUŞLARI SUSUNCA"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun