Eylül 19, 2024

MAKİNEDE YAPILAN KAHVE ve CEZVEDE YAPILAN KAHVE FARKI

Makine dediğim bu Türk kahvesi için özel olarak yapılmış; fiyatı oldukça yüksek olanlar değil. Onları bilmiyorum. Olur da bir gün tadına bakarsam o zaman şey ederim. Arkadaşlar benim bahsettiğim bu kitıl (kettle) tarzı olanlar kahveyi suyu koyup üç saniyede fokur fokur kaynatıp sunduran makine. Kullanması ustalık ister, eyvallah. Çünkü yeni kullanıyorsan yüzde yüz taşırıyorsun. Cezveyi de tabletten başını kaldırmayan bir çocuk değilseniz biliyorsunuzdur yani. İnternette videosu önüne çıktıysa o bile biliyordur.

Neyseler neysesi, BANA GÖRE cezvede yapılan kahve > makinede yapılan kahve. Bilmiyorum tamamen psikolojik de olabilir. Makinede fırt diye oluveriyor, cezvede bekliyorsun ya ondaki emek daha çok gibi geliyor. O zaman daha lezzetli oluyormuş gibi de geliyor olabilir.

Makinede kahve yapanlara saygı duyuyorum tabi ama siz de kabul edin cezvede daha güzel olduğunu. Fark var. Seninle benim aramda kocaman bir fark var. (Krallar şarkıyı söylemeye başladı bile)

O zaman sizi şarkıyla ve cezveyle yapılmış güzel bir kahve eşliğinde diğer yazı ve içeriklere uğurluyorum. Kendinize iyi bakın.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

bubble30
bubble30
bubble30

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Her Şey Yerli Yerinde

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

"SESİNİN KUŞLARI SUSUNCA"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun