Eylül 19, 2024

NEDEN KİTAP OKUMUYORUZ?

Neden kitap okumadım bugün?

Bu soruyu kendinize sorun bakalım. Neden kitap okumadınız bugün? Ya da daha uzun bir süre okumak varken neden daha kısa süre okudunuz?

Tamamen kişisel olarak fikir yürütmek adına bence zaman yaratma konusunda problemlerimiz var. Zaman ayırmak ve zaman yaratmak birbiriyle aynı sanılan ama çok ama çok farklı iki kavramdır. Kitap okumaya değil zaman yaratmak, zaman ayırmıyoruz bile.

Peki neden?

Çünkü alt yazılı filmler izliyoruz, sosyal mecralarda akşama kadar yazılar okuyoruz. Kitap okumak için yeterli bir zihin kalmıyor gibi. Oturup bir günde bir sezon dizi izlediğinizi düşünsenize nereden baksanız bir kitap hatta iki kitap edebilir alt yazılar. Öyle değil mi? 

Okuduğun kitaplar arasındaki farklar

Eğer ki öğrenciyseniz zaten ders kitapları okumak zorundasınız, bazen diyorum ki acaba bu ders kitabının üzerine şimdi roman okursam demin çalıştıklarımı unutur muyum?

Ki unutabilirim, çünkü ders çalıştıktan sonra kafamı hareket dahi bile ettirmek istemiyorum, başına bir şey gelmesin diye okuduklarımın ühühüh.

Kitap okumanın önemini tekrar tekrar anlatmayacağım tabi ama yukarıda değindiklerimin sadece birer 'bahane' olduğunun sizler de farkındasınız. O yüzden bahaneleri bir tarafa bırakıp kitap okumak için zaman yaratmaya ne dersiniz?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

bubble30
bubble30
bubble30

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Her Şey Yerli Yerinde

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

"SESİNİN KUŞLARI SUSUNCA"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun