Eylül 19, 2024

Nerden Geliyor Bu Yeteneklerimiz?

Bazı insanların resim çizme bazı insanların müzik yapma bazı insanların da spora yetenekleri var. Daha pek çok yetenek sayılabilir tabi. Ama benim merak ettiğim insanların sahip oldukları yeteneklerin nereden geldiği. Yetenek öyle bir şey ki çok çalışmayla ulaşılamıyor. Yetenek öyle bir şey ki insanı eşsiz kılabiliyor. Örneğin yakın bir zamanda Ronaldinho vardı. Ronaldinho gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcu oldu. Dünyada hiçbir futbolcu onun futbolda yapabildiklerini yapmayı başaramadı. Peki Ronaldinho bunları yapmayı nereden öğrendi? Ya da daha doğru bir soru sorayım. Ronaldinho bunları nasıl yapabiliyordu? Ronaldinho’nun yetenekleri doğuştanmıydı yoksa sonradan mı bu kadar yetenekli olmuştu?

Bir düşünün eğer yetenek denilen şey çözülürse belki de öğrenilebilen bir hale de gelebilir. Her insanın istediği yeteneğe ulaşabilme imkanı olduğunu düşünsenize. Hadi bu biraz uçuk bir fikir oldu. Daha gerçekçi bir fikir söyleyeyim. Eğer yetenek denilen şeyin nereden geldiği anlaşılırsa bir insanın hayatta hangi alanda başarılı olabileceği çok erken yaşlarda belirlenebilir. Düşünsenize her insan ileride yetenekli olacağı konuda eğitilip o ileride o mesleği yapıyor. Harika olmaz mıydı?

 

Neyse konumuza dönecek olursak bir insanın yetenekleri belki doğuştan geliyor olabilir. Ya da bir insanın yetenekli olacağı şey belki de doğduktan sonraki birkaç yılda oluşuyor olabilir. Sizce yetenek denilen şey insana nereden geliyor?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

kaptanfilozof06

Almanya Geri Göndermeye Başladı

kaptanfilozof06

Dünya'nın Halkaları

kaptanfilozof06

Mars Hakkında Yeni Teori

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Her Şey Yerli Yerinde

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

"SESİNİN KUŞLARI SUSUNCA"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun