Kasım 25, 2024

SINAV STRESİYLE BAŞA ÇIKMANIZA YARDIMCI OLACAK 7 İPUCU

Ancak bazen stresle başa çıkmak (özellikle sınav döneminde) zor olabilir. Ve eğitimle ilgili akıl sağlığı sorunları için yardım arayan üniversite öğrencilerinin tahmini %20-50'lik bir yıllık artışıyla, her zamankinden daha fazla baskı altında olduğumuz açık. Bu nedenle, stresli sınav döneminde size yardımcı olacak yedi ipucu kurtarmanız için burada.

1. Nefes almayı unutmayın

Her gün birkaç dakikanızı nefes egzersizleri veya internetteki farkındalık tekniklerini uygulamaya ayırmak, vücudunuzun stres tepkisini sakinleştirmenize ve dikkatinizi şimdiki ana kaydırmanıza yardımcı olur. Bu da size, sahip olduğunuz endişeleri mantıklı bir şekilde düşünmeniz, yararsız düşünce kalıplarından kurtulmanız için zaman tanır ve çok sayıda sınavla başa çıkmanıza ve daha etkili bir revizyona başlamanıza olanak tanır.

2. İyi yemek yiyin, uyuyun ve egzersiz yapın.

Bütün gece uyumak, zayıf bir diyetle hayatta kalmak ve gününüze minimum miktarda hareket etmek, kaygı belirtilerini artırabilir. Vücudunuzun en iyi performansı için 8/9 saat uyku, yeterince yavaş salınan karbonhidrat, daha az kafein ve daha fazla su ve günde en az yarım saat egzersiz yaptığınızdan emin olun.

3. Gerçekçi hedefler belirleyin.

Gerçekçi hedefler belirlemek, sınavdan önce birkaç haftanız, gününüz veya saatiniz olsun, her şeyi perspektife koymanıza yardımcı olur. Durumunuzu kabul etmek ve sahip olduklarınızın sınırları içinde çalışmak, kendinizi tüketme riski olmadan üretkenliğinizi en üst düzeye çıkarır.

4. Tek başınıza gitmeyin.

2004 yılında, Dilbilim ve Eğitim'de yayınlanan bir araştırma makalesi, akranlarla gözden geçirmenin, bireylerin kendi notlarını daha iyi özümsemesine olanak tanıdığı için etkili bir çalışma tekniği olduğunu gördü. Ayrıca, sosyal desteğin duygusal faydaları, daha iyi bir güven ve özerklik duygusu içerme eğilimindedir.

5. Panik yoluyla kendinizi hızlandırın.

Üniversite öğrencileri arasında sınavdan önce, sınav sırasında ve hatta sınavdan sonra panikleme yaygındır. Herhangi bir noktada bunu yaşarsanız, altı derin nefes alın, kendinizi ferahlatın ve daha sonra eldeki sorunu kontrol edilebilir birkaç parçaya ayırdığınızdan emin olarak soruna geri dönün. İlk bakışta göremeseniz bile, genellikle her sorunun rasyonel bir çözümü olduğunu unutmayın.

6. Kendinize inanın.

Sürekli olarak yeni zorluklarla karşı karşıya kaldığımızda, ne kadar yol kat ettiğimize ve halihazırda ne kadar başarı elde ettiğimize bakmayı genellikle unuturuz. İyi hazırlandığınıza göre endişelenmenize gerek yok. Bu nedenle, olumsuz bir düşünce yaşarken, onu olumlu olanla değiştirmeye çalışın. Örneğin, 'En az 2:1 alamazsam başarısızım' diye düşünmek yerine, 'Ne alırsam alayım, kendimle gurur duyacağım ve şimdiye kadar elde ettiklerime değer vereceğim' diye düşünün. Bunu yapabilirsiniz!

7. Mücadele ettiğinizi düşünüyorsanız, birisiyle konuşun.

Yardım istemek asla ayıp değildir. En aşırı durumlarda, bir hayat kurtarmaya yardımcı olabilir. Mücadele ederken, nasıl hissettiğiniz hakkında arkadaşlarınızla, ailenizle veya kişisel eğitmeninizle konuşun. Alternatif olarak, profesyonel yardım ve destek istemekten korkmayın.

Herkese iyi şanslar ve başarılar!

kaynak: https://www.ucl.ac.uk/news/2017/apr/7-tips-help-you-cope-exam-stress

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

bubble30

ÜZÜLMEYE GEREK YOKMUŞ

bubble30

İÇİNDEKİ CEVHERİ KORUYANLAR

bubble30

MÜZİĞE SIĞINANLAR

bubble30

SEN DE ARAMIZA KATIL!

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Tüm Avrupa'ya Tehdit

probiyotik

Düşüngü

bubble30

ÜZÜLMEYE GEREK YOKMUŞ

Nielawore

"CEVAHİR YÜREKLİLER"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun