Eylül 19, 2024

Ülkemizde Trafik

Trafik ülkemizin gün geçtikçe tuhaflaşan bir sorunu. Trafiği yaşayanlar için sorun ancak izleyen birisi için kesin komik bir durumdur. Trafikte yaşadığım bazı tuhaf manzaralardan sizlere bahsetmek istiyorum. Öncelikle ülkemizin trafiğini de diğer trafiklerden ayırmak istiyorum. Başka yerde kolay kolay bulamazsınız. Mesela durup da kırmızı ışıkta beklerken sizden yol isteyen bir motorcu. Tamam motosiklet sürmek kötü bir şey değil ama duran araç sana nasıl yol versin. Hele birde araçların arasından geçmeye çalışmaları gerçekten ilginç bir çaba. Ne yetiştiriyorsun ki sen arkadaş.

Yaşadığım başka bir olay da bozulan trafik ışıkları. Bozulmasından kast ettiğim şey hiçbir şekilde bu trafik ışıklarının yanmaması. Hele bir de o bölge de trafik polisi de yoksa başlasın kaos. Sen mi yol vereceksin yoksa ben mi geçeyim durumları, tam bir izdiham. Başka bir trafik güzelliğimiz de bakan ve siyasi geçişleri sırasında tüm araçların saygı duruşuna geçmesi. Bir bakan ya da bir siyasi geçiyorsa o yolda bekleyenlerin vay haline. Belki saatlerce açılmayacak o yol. Anlamıyorum ki neden birisi geçecek diye 10,000 kişi kıvranıyor. Ama burası Türkiye işte ne yazık ki oluyor böyle şeyler.

Şimdi benim en sevdiğim var sırada. Sol şerit mücadelesi. Bizim ülkemizde trafikte sol şerit için büyük bir mücadele verilebiliyor. Bunun nedenleri ise sol şeritte genellikle daha hızlı gidebilme imkanının olması ya da kendini bilmez birkaç kişinin orta veya sağ şeridi tıkaması olabiliyor. O zaman benden sizlere bir mantık sorusu. Herkes sol şeritten gitmeye çalışırsa sol şeritte ne kadar hızlı gidebilirsin. Eminim bu soruyu pek çok araç şoförü kendisine soruyordur ama pek çoğu da her gün sol şerit için mücadele verebiliyor. Neyse benden bu kadar kendinize iyi bakın Türkiye trafiğinde iyi şanslar.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

kaptanfilozof06

Almanya Geri Göndermeye Başladı

kaptanfilozof06

Dünya'nın Halkaları

kaptanfilozof06

Mars Hakkında Yeni Teori

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Neler Mi İstiyorum?

bubble30

TAM HASTA OLMA HAVALARI

Nielawore

"YOLCULUK VE YILDIZLAR"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun