Ne var ki, bu gösterişli pantolonlar yalnızca kısa bir süre gözde olabildi. 17. yüzyıl boyunca sadelik egemenliğini korudu. Orta Avrupalı erkekler, geniş ve kapitone pantolonlardan uzaklaşarak, pamuklu şişliklerin ve edep yeri kapağının olmadığı, dizlere kadar uzayan dar kısa pantolonlar giymeye başladılar. Ama çok yakında kökten bir değişim yaşanacaktı. 1660 yılında Paris'te etekli bir adam, moda tarihinde yeni bir sayfa açtı. Hollanda elçisi Rheingraf Salm, hayal ürünü erkek pantolonları dizisinin en yüksek ve son noktasını oluşturan etek-pantolona adını veren kişi oldu. "Rheingraf pantolonları", kısa sürede, bol süslü, eteğe benzeyen bir nesneye, bir etek-pantolona dönüştü ve Fransa saray çevresinde çılgın yandaşlar edindi.
Aynı dönemlerde Fransa Kralı XIV. Louis'nin sarayındaki Avrupalı soylular, bu modanın tanıtımını çok iyi yaptılar. Dolayısıyla, bütün Avrupa'da soylu erkekler arasında "Rheingraf” pantolonları, uzun kıvırcık peruklar ve kurdeleyle süslü yüksek ökçeli ayakkabılar yaygınlaştı... Böylece. Fransa, erkek pantolonları tarihinde ilk kez modayı belirleyen bir numaralı devlet oluyordu. Gerçekten de bu lüks moda, yalnızca soylu çevrelerle sınırlı kalan katı bir tarz olarak yaşadı. Vatandaşlar, inşaat işçileri ve zanaatkarlar, sıradan, geniş ve kısa pantolonlarını giymeye devam ettiler.
Daha sonra yaşanan Rokoko döneminde, erkek giysilerinde, yalnızca etek-pantolonlarla yetinilmedi; kadın giysilerine aşırı benzeyen, hatta daha zengin ve renkli modeller ortaya çıktı. Erkekler ince dantellerden, parfümlerden ve allıktan hoşlanıyorlar; yapmacık ve cilveli davranışlarda bulunuyorlardı. Bu yüzden, çok geçmeden, zengin görünümlü "Rheingraf pantolonlarının yerini, onun yarısı kadar bol olan "Culotte" (sözlük anlamı "popo örtüsü", çeviri anlamı "dize kadar inen kısa pantolon") aldı.
"Culotte" (Külot) pantolonları, kısa sürede daralarak vücuda yapışan çoraplı pantolonlara dönüştü. Artois Dükü, bu daracık pantolonları yalnızca üstten giyebildiğini belirtiyordu. Pek çok uşak bu giysiyi tutmakla görevliydi. Bu dar pantolonlarda apaçık ortaya çıkan erkeklik organları, zincirlerle ve kordonlarla süslenen ince bir kapakla gizleniyordu. Söz konusu hantal giyim tarzı, "Ancien regime"in (eski düzen) ince zevkine uymuyordu.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız