Eylül 16, 2024

Ülkemizde Basketbol

Bu arada Kemal Erde­nay'lı, Hüseyin Alp'li ve Re­şat'lı bir güç olarak İTÜ fırtı­nası yaşandı Türkiye Basket­bol Ligi'nde. Şangün Kapla­noğlu (Galatasaray), Erdal Poyrazoğlu (Fenerbahçe), Er­man Kunter (Beşiktaş), Doğan Hakyemez (Galatasaray) ve Efe Aydan (Eczacıbaşı) gibi gerçekten Avrupa düzeyindeki yıldızlar gerek kulüp takımla­rımızı ve gerekse de Milli Takımı, Avrupa platformunda çok güçlü kılarak bugünkü se­viyeye, 'Koraç Kupası Şampi­yonu', 'Avrupa İkincisi' ola­cak konuma getirdiler. Pota altında Türk basket­bolü bu mucizelere imzasını atarken, basketbol sevgisini tüm ülke sathına yayma göre­vini de, yazımızın başında be­lirttiğimiz gibi, TV'de 80'li yıllarda yayımlanan 'Beyaz Gölge' (Coach Rives) dizisi gerçekleştirdi şüphesiz...

Ülkemizde Basketbol

Şimdi, ülkemiz basketbo­lünün tarihinde, çok daha ge­rilere gidip Türkiye'de basket­bolün ilk milli takımının ku­ruluş öyküsüne bir göz ata­lım... 1934 yılından sonra Türkiye'de bir avuç basket­bolcünün girişimiyle, ülkemiz­de bu spor, yeni bir çığırın eşi­ğine geldi: Büyük spor adamı Naili Moran'ın çevresinde toplanan basketbol tutkunu kimi gençler, ilk Türk Basket­bol Milli Takımı'nın kurul­ması için Naili Moran'a her türlü desteği sağladılar ve böylece Milli Takım'ın ortaya çıkmasına önayak oldular.

Ülkemizde Basketbol

Takımın ihtiyacı olan mad­di kaynağı, aralarında topla­dıkları 50'şer liralarla halleden bu sporcular, dönemin en iyi hakemlerinden biri olduğu gi­bi, bu takımın antrenörlüğünü de üstlenmiş bulunan Rupen Semerciyan'ın idaresindeki ilk Milli Basketbol Takımı'nı sa­haya çıkarabildiler.

Yorumlar

  • Hala iyi oyuncularımız var

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kiralık Diş

Kiralık Diş

Ertuğrul Gemisine Komutanın Seçimi

Ertuğrul Gemisine Komutanın Seçimi

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Ertuğrul Gemisinin Özellikleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun