Temmuz 03, 2024

DÖNEN BUZ PARÇALARI

Bu dönen buz parçaları, 4 Haziran 2024'te uzaydan çekilen bu fotoğrafta görüldüğü gibi Grönland'ın kıyılarında hareket ediyor. Kuzey Kutbu'ndan gelen deniz buzu, Arktik Okyanusu ile Grönland Denizi'ni birbirine bağlayan 450 kilometre (280 mil) genişliğindeki Fram Boğazı'ndan aşağı sürüklenir. Bu süreçte daha küçük parçalara ayrılır ve daha sıcak okyanus sularında erimeye başlayarak burada görülen duman benzeri girdapları oluşturur.

DÖNEN BUZ PARÇALARI

Son yıllarda, Arktik Okyanusu'ndaki deniz buzu, güneye doğru yolculuk yapamayacak kadar genç ve ince hale gelmiştir. Deniz buzunun ve tatlı suyun Kuzey Kutbu dışına hareketi, ısıyı gezegenin etrafına dağıtan ve dünya çapındaki iklim koşullarına katkıda bulunan okyanus dolaşım modellerinin bir parçasıdır. Bu nedenle, bilim insanları bu buz kütlelerinin nasıl hareket ettiğini yakından izlemektedir.

DÖNEN BUZ PARÇALARI

Resim açıklaması:

Uzaydan çekilen görüntüde, buzlu bir kıyı ve koyu mavi okyanus görülmektedir. Okyanusta yüzen buz parçaları var; bazıları ayrı bloklar olarak belirgin, ancak diğerleri o kadar küçük ki okyanusta krema gibi girdap oluşturuyorlar.

Yorumlar

  • Çok ilginç

  • Bence de çok ilginç

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

HAYALET TANRIÇA MORRIGAN VE ULSTER DÖNGÜSÜ
"TOPRAKTAKİ SEVİNCE" -ABDURRAHİM KARAKOÇ
HIRÇIN DALGALI DENİZLERİN EFENDİ: POSEIDON
ELEMTERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ

ELEMTERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Anlaşılamayan Amaçlar

probiyotik

Bilinmeyen Barbie’ler

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun