Ekim 03, 2024

Perovskit Nedir?

Perovskit, gezegenimizin toplam kütlesinin yarısını oluş­turduğu tahmin ediliyor. Perovskit; magnezyum, silikon ve oksijenden oluşan bir mineraldir. Perovskit, gezegenimizin toplam kütlesinin yarısını oluş­turuyor. Dünya'nın katmanlarından manto, büyük ölçüde bu maddeden oluşur; ya da bilimciler öyle tahmin etmektedirler: Şu ana kadar hiç kimse bu bölgeden bir numune alıp bu tahmi­ni kanıtlamamıştır.

Perovskit Nedir?

Perovskitler, adını 1839'da Rus mineralog Count Lev Perovski'den alan bir mineral ailesidir. Perovskitler, süperiletkenlik (normal sıcaklıklarda direnç olmadan elektriği iletebilen bir madde) araştırmalarında aranan şey olduklarını kanıt­layabilir. Bu, "yüzen" trenleri ve hayal edilemeyecek hızdaki bilgisa­yarları gerçek kılabilir. Şu anda süperiletkenler sadece çok dü­şük sıcaklıklarda (şu ana kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık -135°C) çalışıyor; bu da bunların kullanışsız olmasına neden oluyor.

Perovskit Nedir?

Mantonun, perovskitin yanısıra magnezyum-vustitten (göktaşlannda da bulunan bir tür magnezyum oksit) ve az miktarda şistovitten (bu maddenin adı, Moskova Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi olan ve laboratuvarında 1959'da silikon oksidin yüksek basınç altındaki yeni bir biçimini oluş­turan Lev Shistov'dan gelmektedir) oluştuğu düşünülmektedir.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Telomer Nedir?

Telomer Nedir?

Dünya’nın Mantosu

Dünya’nın Mantosu

Perovskit Nedir?

Perovskit Nedir?

Depremler Nasıl Ölçülür?

Depremler Nasıl Ölçülür?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Herkesin Kendi Yolu

probiyotik

Telomer Nedir?

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun