Eylül 21, 2024

Doğu Şifa İnanışı: Tibet

Tibet’te akupunktur çok yaygın. Ancak, Çinlilerden farklı olarak altın uçlu iğneler kullanıyorlar ve sara hastalığının tedavisinde de bu iğnelerden yararlanıyorlar. Tibet kültüründe hastalıklara karşı kullanılan bir başka tedavi yöntemi de "mantra"lar. Bu, seslerin birbirine eklenmesi anlamına geliyor. Dinsel eğitim almış bilge kişiler, çeşitli müzik aletleriyle şeytanı ürkütüp kaçırmaya yönelik sesler çıkarıyor ve böylece hastayı "kötü ruhlardan" arındırıyorlar. Bu tedavinin kökeni Şamanizm'e kadar uzanıyor.

Doğu Şifa İnanışı: Tibet

Tibetliler, yeryüzünün şeytani ruhlarla dolu olduğuna ve bunların iyiliği yok etmek için can attıklarına inanıyorlar. Bu ruhlar, kişiyi dışarıdan etkileyebildiği gibi, içine de girebiliyorlar. "Sondre" adı verilen ruhlar, kişideki fizyolojik rahatsızlıkların ve davranış bozukluklarının nedeni. "Düd" denilen ruhlar ise, insanın cinsel abartılarının nedeni.

Doğu Şifa İnanışı: Tibet

"Lou" diye anılan, yarı insan yarı yılan şeklindeki ruhlar ise yeryüzünün her yerinde; bazen su biçiminde bazen ateş biçiminde... Genellikle iklim koşullarını belirliyorlar, ama romatizma, artrit gibi rahatsızlıkların da nedenleri... Bu ruhların istilasına karşı uygulanan tedavi yöntemlerinin bazıları gerçekten ürkütücü... Örneğin eğer bir çocuğa "baş dönmesi ruhu" girdiyse, onu bir pencereden aşağıya gerdikleri bir çarşafın üzerine atıyorlar. Eğer çocuğa giren ruh sudan korkuyorsa, çocuğu defalarca ırmağa batırıp çıkarıyorlar.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Birleşen Atomlar

Birleşen Atomlar

Asya Şifa İnancı: Çin

Asya Şifa İnancı: Çin

Asya Sağlık İnanışı: Çin

Asya Sağlık İnanışı: Çin

Doğu Şifa İnanışı: Tibet

Doğu Şifa İnanışı: Tibet

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Taşıma

probiyotik

Birleşen Atomlar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun