Eylül 08, 2024

KEDİLERİN ANAVATANI TÜRKİYE'YMİŞ!

Kediler hayatımızın her alanına girdiler. Artık sadece sokağımızda değil evimizde besliyoruz. Hatta artık sadece evlerimizde değil iş yerlerimizde bile beslemeye başladık. Çünkü dünyanın en tatlı evcil hayvanı olabilirler. (Kedi insanı olduğum çok belli oldu mu?)

Peki sokağımıza, ofisimize ve evimize kadar gelen bu tatlışların nereden geldiğini hiç düşündünüz mü? Hayır arkak sokaktan değil! :)

KEDİLERİN ANAVATANI TÜRKİYE'YMİŞ!

Birileri bunu daha detaylı düşünmüş olacak ki kedilerin nereden geldiğini belirlemek için DNA analizleri yapıldı. Yapılan bu analizlerin sonucunda kedilerin atalarının büyük ihtimalle Türkiye'den yayıldığı tespit edildi. Evet doğru okudunuz, ülkemizden dünyaya yayıldı bu sevimli hayvanlar. 

İlk çiftçilerin kemirgenlerle mücadelede kullanmış olabileceği düşünülen kediler, tarım devriminden sonra MÖ 2500'de Kıbrıs'a ulaştı. Sonraki yüzyıllar içinde de kediler insanlar aracılığıyla Bulgaristan ve Romanya'ya geçtiler. Son olarak da Mısır'a yayıldılar. 

KEDİLERİN ANAVATANI TÜRKİYE'YMİŞ!

Demek ki bildiğimiz mitolojilerdeki kedilerle ilgili tanrı ve tanrıçalar MÖ 2500'den sonra ortaya çıktı. Çünkü biliyorsunuz Mısır dahil tüm mitolojilerde kedilerle ilgili pekçok mit mevcut. İnanmıyorsanız mitoloji kategorimize bakın :D Şaka şaka ama bence onları da okumak için mutlaka göz atın.

Yorumlar

  • Ne diyorsunuz bu habere?

  • İlk kez öğrendim

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

SHINE BRIGHT NGC 5033

SHINE BRIGHT NGC 5033

TRANSITING IMAGE OF SATURN TURNING BLUE

TRANSITING IMAGE OF SATURN TURNING BLUE

ŞEKER PORTAKALINDAN AKLIMIZA KAZINAN CÜMLELER

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun