Ekim 05, 2024

Mitolojik Canavarlar

Serpeni: Deniz yılanı

 

Efsane:

 

Denizciler yüzyıllarca deniz yılanı gördüklerine dair hi­kayeler anlattılar. Açıklamaların­da yılana çok benzeyen, kimi za­man hörgücü bulunan bir yaratı­ğın varlığından bahsedip durdu­lar. "Denizlerin Gizemi: Büyük Deniz Yılanı" isimli kitabın yazarı J.G. Lockhart, geçen yüzyıl içeri­sinde deniz yılanları ile ilgili iki güvenilir bilginin bulunduğunu id­dia ediyordu. Bunlardan ilki, 1857 ve 1875'e diğeri ise 1905 yılına ait raporlardı. Yazarın açıklamaları şöyle: "Birçok tanığın anlattıkları, birbirleriyle göze çarpan bir ben­zerlik gösteriyor. Anlatılanlar doğrultusunda bunun, yılan gibi kıvrılabilen, sıralı hörgücü bulu­nan, baş kısmı at kafasına benze­yen ve vücudunun alt kısmı be­yaz, üst kısmı ise siyah olan bir yaratık olduğu ortaya çıkıyor..."

Mitolojik Canavarlar

Gerçek:

 

Şanslı görgü tanıkları­nın Viktorya dönemi abartısı içe­ren ifadelerine konu olan canlı, as­lında bir 'kürek balığı"ydı... Çok na­dir olarak görülen bu canlıya, ok­yanus yüzeyinde sıklıkla rastlan­mıyor. Üç ya da dört metre uzunlu­ğundaki kürek balıklarının, gümü­şü andıran parlak bir derileri ve açık kırmızı yüzgeçleri var. Çok il­ginç bir görünümlerinin olduğunu belirten Dr. Angela Milner, bu can­lının derin deniz hayvanı olmasın­dan dolayı çok nadir olarak görüle­bileceğini kaydediyor. Ayrıca bir yüzyıl içinde bu hayvanın canlı olarak en fazla üç kez görülebile­ceğini belirtiyor. İç sularda da bu­na benzer yapıda bir çok efsaneye rastlamak mümkün... Bunların ara­sında en ünlüsü Loch Ness cana­varı... Ancak bu başka bir hikaye­nin konusunu oluşturuyor.

Mitolojik Canavarlar

Loch Ness canavarı

 

Efsane:

 

1930'lardan beri çe­şitli kereler görülen ve fotoğraf­lanan, uzun boyunlu, küçükbaşlı ve dört ayağı küreğe ben­zeyen bir sürüngen olan "Plesiosaur"un, Loch Ness'in derin sularında yaşadığı ortaya çıktı. Uzun boyunlu sürüngenin 180 milyon yıl önce dinozorlarla bir­likte yaşadığı belirtiliyor.

Mitolojik Canavarlar

Gerçek:

 

Tarih öncesi fosiller birçok efsaneyi açıklıyor, ancak bu olayda yetersiz kalıyor. Dr. Angela Milner, bilinen en son Plesiosaur'un bundan 65 milyon yıl önce ölmüş olması gerektiğini ileri sürüyor. Nessie'nin, Buzul Çağı'nda hayatta kalmış ve o dö­nemlerde oluşan ve Loch Ness'i kendisine mekan seçmiş bir ör­nek olabileceği belirtiliyor.

Yorumlar

  • Loch Ness canavarı bir dönem çok popülerdi

  • hayıırrr hepsi gerçek

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

Vücudumuzun Isısı Nasıl Ayarlanıyor?
Nasıl Yüzebiliyoruz?

Nasıl Yüzebiliyoruz?

Tırnaklarımız Nasıl ve Neden Uzuyor?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hızın Önemi

probiyotik

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

bubble30
Nielawore

MOSAIC OF 15 DIFFERENT IMAGES

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun