YERLİ CADILAR BAYRAMIMIZ BOCUK GECESİ DÜNYA GÜNDEMİNDE!

Bin yılı aşkın süredir süregelen Bocuk Gecesi geleneği, 28 Ocak'ta tekrar düzenlendi. Festival, bu yıl uluslararası basında kendisine yer buldu.

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyü, uzunca yıllardır “Bocuk Gecesi” adlı bir geleneğe ev sahipliği yapıyor. Her yıl ocak ayının belirlenen bir gecesinde düzenlenen festival, havası ve çevresiyle bugünün geleneklerimizden çok uzakta bulunuyor.

Vatandaşların korku temasıyla yüzlerini boyadıkları festival, dünya çapında da ilgi topladı. Festivalden kamera objektiflerine yansıyan görüntüler de fazlasıyla renkliydi. Bu yıl 28 Ocak’ta düzenlenen Bocuk Gecesi, yabancı medyaya da yansıdı.

YERLİ CADILAR BAYRAMIMIZ BOCUK GECESİ DÜNYA GÜNDEMİNDE!

European Pressphoto Agency’den foto muhabiri Sedat Suna’nın görselleriyle içerik oluşturan The Guardian, özel gecenin dünya çapında duyulmasına aracı oldu. “Bocuk Gecesi: Türkiye'de kötü ruhları kovmak” başlığıyla içerikleştirilen gece, pek çok habere daha konu oldu.

Bunlardan bir diğeri de İspanyol La Verdad’dan geldi. La Verdad, Suna’nın görsellerini “Bi' Korkunç Festival” başlığıyla içerikleştirdi.

YERLİ CADILAR BAYRAMIMIZ BOCUK GECESİ DÜNYA GÜNDEMİNDE!

YOKSA SİZ HALA BOCUK GECESİ’NİN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR MUSUNUZ? HEMEN ÖĞRENELİM!

 

 

Kaynak: 1

YERLİ CADILAR BAYRAMIMIZ BOCUK GECESİ DÜNYA GÜNDEMİNDE!

Yorumlar

  • DÜNYA BİZİ KONUŞUYOR :)))

  • Tarzımız farkımız :))

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

ÖRÜMCEK AĞLARI UZAY DAHİL HER YERDE!: CW LEONIS
LYRID METEOR YAĞMURUNU GÖZLEMLEYEBİLDİNİZ Mİ?
KARAYİPLERDE HAYATI DURDURAN KADIN

KARAYİPLERDE HAYATI DURDURAN KADIN

22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ KUTLU OLSUN!

22 NİSAN DÜNYA GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Gizlilik

probiyotik

Uydu ve Yaşam

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun