Ekim 16, 2024

Çeşitlilik Kazanç Getirir - Friendz10

Çeşitliliğin kazanç getirebileceği alanlardan birisi kesinlikle ve kesinlikle yatarımdır ama yani paranızı nasıl kullandığınızdır. Örneğin paranızı bir şeylere yatırmak istiyorsunuz. Bunu her isimde en iyi insan düşünebilir. İlla iş adamı olmaz da gerek yok bunun için. Sıradan birisi bile parasını arttırmak isteyebilir ve yatırım yapmak isteyebilir. Böyle bir durumda size kazandıracak olan en önemli kurallardan birisi paranızı çeşitli alanlara yatırmanız olacaktır. Bu tek bir yapı içindeki alanlarda da geçerli, farklı alanlar için de geçerli. Tek bir yapı içindeki alandan kastettiğim şu örneğin borsa'ya girdiniz ve paranızı buradaya değerlendirmek istiyorsunuz.

Çeşitlilik Kazanç Getirir - Friendz10

Eğer tek bir hisse bütün paranızı verirseniz bu sizin batmanıza bile sebep olabilir. Ama elinizdeki parayı farklı hisselere dağıtırsanız ve çeşitlilik sağlarsanız günün sonunda muhtemelen şöyle bir manzarayla karşılaşırsınız. Belki de yatırdığınız hisseleri birkaç tanesi zarar ederken birkaç tanesi kâra geçmiştir ve kârınız zararınızdan toplamda fazlaysa o zaman kâr etmiş olursunuz. Veya farklı alanları düşünelim.

Çeşitlilik Kazanç Getirir - Friendz10

Örneğin paranızı bir kısmını borsa'ya koyduğunuz, bir kısmını faize koyduğunuz bankalara, bir kısmını kripto paraları koyduğunuz, bir kısmıyla gittiniz bir araba aldınız ve değerlence düşündüğünüz gibi gibi gibi. Bu da bir çeşitliliktir. Örneğin arabaya yatırsındığınız delim hepsini sadece ve arabaya bir şey oldu, kaza yaptınız. O zaman bütün yatarımınız çöp oldu ama paranızı bu şekilde böldüğünüzde arabaya bir şey olsa bankadaki paranıza bir şey olmaz. Banka'daki ne bir şey olsa belki de kripto paradaki ne bir şey olmaz ya da bosa'daki ne bir şey olmaz. Bu yüzden çeşitlilik genellikle kazanç getirir. Tek bir yatırma bel bağlaması genelde zarar getirir. 

Yorumlar

  • Çeşitlilik ya kazanç getirir ya da zararı en aza düşürür

  • İlginç

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Ayrı Ayrı

Ayrı Ayrı

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

Sosyal Ortamlar Pek Çok Kilidi Açar

İyi Gözlem ve Bilgi

İyi Gözlem ve Bilgi

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Sadece İşi Düşünce Arayanlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Ayrı Ayrı

probiyotik

Venedik’te Türk Ticaret Bölgesi

bubble30
Nielawore

WHAT HAPPENS IF THE SUN GOES OUT?

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun