Nisan 19, 2025

Çok Uluslu Şirketlere Ortak Vergi

Dünya’da küresel ekonomi için çok önemli kararların alındığı G – 20 zirvesi devam ediyor. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerinin yer aldığı zirvede dünyanın ekonomik geleceğini yakından ilgilendiren kararlar konuşuluyor.

Çok Uluslu Şirketlere Ortak Vergi

Bu kararlar konuşulurken çok uluslu şirketlerle ilgili önemli bir karar alındı. G – 20 zirvesinde alınan karar ise 2023 yılından itibaren küresel çapta devletlerin çok uluslu şirketlere uygulayabilecekleri vergi oranı en az %15 olacağı.

Çok Uluslu Şirketlere Ortak Vergi

Bu karar ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’e göre küresel ekonomiyi ABD iş dünyası ve işçileri için daha kazançlı bir yer haline getirecek. Ancak dünyada bazı devletlerin bu karar öncesinde çok uluslu şirketlerle %15’ten daha az oranda vergi anlaşması varsa artık bu şirketler için işler biraz zorlaşabilir.

 

NOT: Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. Benim kişisel görüşlerimi içerir.

 

G – 20 zirvesinde çok uluslu şirketler için nasıl bir karar alındı?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Negatif Kültür

Negatif Kültür

Anlaşılamayan Durumlar

Anlaşılamayan Durumlar

Gizliliğe Önlem Alınamaz

Gizliliğe Önlem Alınamaz

Duyguların Hakimiyetinde Mücadele Etmek

Duyguların Hakimiyetinde Mücadele Etmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Negatif Kültür

probiyotik

Casimir Etkisi

bubble30
Nielawore

STAR REMNANT OF UNKNOWN ORIGIN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun