Eylül 22, 2024

ANNE SEVGİSİ TANRIÇA: DEMETER

Demeter, Yunan mitolojisinde tarımın, bereketin, mevsimlerin ve anne sevgisinin tanrıçasıdır. Homeros'un destanlarında, "güzel saçlı kraliçe" ya da "güzel örgülü Demeter" diye geçer. İnsanlara toprağı ekip biçmesini öğreten bu tanrıçadır. Ekinleri, özellikle de buğdayı simgeler.

 

ANNE SEVGİSİ TANRIÇA: DEMETER

Hesiodos’a göre Kronos’la Rheia’nın ikinci kızı, ilk tanrı kuşağındandır. Tanrılar tanrısı Zeus'un dördüncü evliliğini onunla yaptığı söylenir. Bu evlilikten de Demeter'in en bilinen çocuğu, yeryüzü ecesi Persephone doğmuştur. Demeter, heykellerinde baygın bakışlı, sarı saçları omzuna dökülen, güzel bir kadın olarak gösterilirdi. Sağ elinde bir buğday başağı, sol elinde de yanan bir meşale tutardı. Roma mitolojisinde ona Ceres denilirdi.

ANNE SEVGİSİ TANRIÇA: DEMETER

 Demeter is the goddess of agriculture, fertility, seasons and love of mother in Greek mythology. In the epics of Homer, it is referred to as "beautiful haired queen" or "beautiful braided Demeter". It is this goddess who teaches people to cultivate the land. It symbolizes crops, especially wheat.

ANNE SEVGİSİ TANRIÇA: DEMETER

According to Hesiodos, the second daughter of Rheia with Kronos is from the first god belt. It is said that the god of the gods Zeus made his fourth marriage with him. The most known child of Demeter, Persephone, was born from this marriage.

Demeter used to be portrayed as a beautiful woman with a faint look, with blond hair pouring over her shoulder. She used a wheat spike in his right hand and a burning torch in his left hand. In Roman mythology, it was called Ceres.

 

 

Kaynak: mitolojikevren

Yorumlar

  • Anne sevgisi bile mitolojiden geliyor. Ah Demeter ne güzel bir tanrıçasın sen!

  • Gerçekten harika bir tanrıçaymış

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun