Eylül 22, 2024

EJDERHA/ DRAGON

Çeşitli mitolojilerde yer alan Ejderhalar, boynuzlu, kanatlı, pençe ayaklı ve dikenli yılan kuyruğu olan büyük canavarlardır. Bu korkunç canavarlar ağızlarından ateş çıkabilirler.

Mitoloji ejderhayı yaratıcı ve yıkıcı olarak gösterir. Ejderha efsaneleri kozmik kaos, yaratılış ve yeniden doğuş gibi destansı temalar içerir. Ejderha doğadaki gök gürültüsünü izleyen yaşam getirici yağmur kadar yıldırım ve selleri de simgeler.

EJDERHA/ DRAGON

Bilinen en erken ejderha mitinde kozmik ahengi sağlayacak Yasa Tabletlerini çalan Sümer ejderhası Zu ile karanlık ve kaosun önüne geçerek onu öldürebilecek tek güç olan Güneş tanrısı Ninurta anlatılır. Doğu'da ise uğurlu, iyicil ve bilge olarak görülür. Ruhsal ve dünyevi büyük bir gücün simgesidirler. Onlar adına tapınaklar inşa edilmiştir. Farklı efsanelerde ise hazine biriktirirler ve onları korurlar.

EJDERHA/ DRAGON

Dragons in various mythologies are large beasts with horns, wings, claw feet, and a spiny snake tail. These terrible monsters can shoot fire from their mouths.

Mythology shows the dragon as creative and destructive. Dragon legends contain epic themes such as cosmic chaos, creation and rebirth. The dragon symbolizes lightning and floods as well as life-giving rain that follows thunder in nature.

EJDERHA/ DRAGON

In the earliest known dragon myth, the Sumerian dragon Zu, who stole the Tablets of the Law to ensure cosmic harmony, and the Sun god Ninurta, the only power that can overcome darkness and chaos, are told. In the East, it is seen as auspicious, benevolent and wise. They are symbols of great spiritual and worldly power. Temples were built for them. In different legends, however, they accumulate treasures and protect them.

 

 

Source: mitolojikevren

Yorumlar

  • En güçlü mitolojik canlılardan birisi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun