Eylül 22, 2024

İLK KADIN: LILITH

Lilith, Musevilik ve Hristiyanlık apokrif inançlarında Adem'in ilk eşidir. Talmud'da yer alan Yaratılış bölümünün 1. Bab'ında Adem ile beraber bir dişi yaratıldığından, 2. Bab'ında ise Adem'in kaburga kemiğinden bir dişi yaratıldığından bahsedilmektedir.

Tevrat'ta açıkça yer almamasına rağmen; birçok Musevi dini kaynağı 2. Bab'da sözü geçen Havva'nın Adem'in başka bir karısı olduğu, birinci babdakinin ise ilk karısı olan Lilith olduğuna inanır.

İLK KADIN: LILITH

İbranilerin eski inanışına göre Lilith, Adem ile aynı zamanda ve aynı anda yaratıldığından Âdem'in kendisine eşit olduğu görüşündedir. Adem'le birlikte olmayı şiddetle reddeder. Adem ısrar ettiğinde ise büyü ile kaçar ve onu terk eder. Melekler geri getirmek için Lilith'i bulur ama kendisi Kızıldeniz ile birlikte olduğundan 100'den fazla cin çocuğu olduğunu, bu nedenle artık Adem'e sadık olamayacağını bildirir.

İLK KADIN: LILITH

Lilith is the first wife of Adam in Judaism and Christian creation beliefs. It is mentioned that in the 1st Part of the Creation section in Talmud, a female was created together with Adam, and in the second part, a female was created from the rib bone of Adam.

Although it is not explicitly included in the Torah; Many Jewish religious sources believe that Eve, mentioned in the 2nd Part, is another wife of Adam, while the first one is Lilith, the first wife.

İLK KADIN: LILITH

According to the old belief of the Hebrews, Lilith is of the opinion that Adam was equal to him, since it was created at the same time and at the same time as Adam. He strongly refuses to be with Adam. When Adam insists, he escapes with magic and leaves him. Angels find Lilith to bring it back, but she reports that she has more than 100 gin children since she is with the Red Sea, so she can no longer be faithful to Adam.

Yorumlar

  • ilk kadın Havva diye biliyor olabilirsiniz. Ama bir de Lilith'i okuyun.

  • Hayatımda duyduğum en tuhaf hikayelerden birisi

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

BİRBİRİNİ KESEN GAZ AKIŞINA SAHİP GALAKSİ: Z8338
KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

KALP BULUTSUSU'NUN MERKEZİ: IC 1805

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

GÖKYÜZÜNDE İKİ AY'A HAZIR MIYIZ?

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

KIZ ÇOCUKLARININ KORUYUCUSU

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hep Olmayacak

probiyotik

Asya Şifası: Çin

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun