Bu içerikten sonra çarklar çalışmaya başlayacak ve inanın cevabınız "Evet!" olacak.
- Test çözmekten ve konu tekrarı yapmaktan önce hayatınızı şekillendirmek isteyeceğiniz mesleği iyi araştırmanız çok önemli. Bu belirleme sonrasında yapılan çalışmalar daha sağlıklı ve hedef odaklı olacaktır.
- "Yapamıyorum, beceremiyorum, bunu anlamadım" gibi cümlelerle kendinizi yıpratmayın.
- Bu hisse kapıldığınızda ilk olarak kendinizi sakinleştirin ve dingin bir kafayla çalışmalarınızı parçalara ayırın. Bu parçalı çalışmalar sayesinde daha çok verim alacaksınız.
- Bunun bir maraton koşusu olduğunu düşünün.
- Başlarda aşırı hızlı ve uzun mesafe koşamazsınız. Bu nedenle yavaştan başlayıp her gün kendi veriminizi artırarak devam edin.
- Konstanre olmak ve odaklanarak çalışmak elbette önemli. Ancak motivasyonsuz bir çalışma size artılar katmak yerine hep eksi katar.
- Olumsuz ve kötü şeylerle kendinizi meşgul etmemeye çalışın. Önemli olan sizsiniz.
- Kaygı yaşamanız son derece olağan bir durumdur.
- Özellikle bir konuda yetersiz kaldığınızı hissettiğinizde kaygılanabilirsiniz. Ancak önceki maddelerde bahsettiğimiz şekilde çalışma sistemine girdiğinizde konulara hakim olmaya başlayacaksınız.
- Bir konuya hakimiyet kurduğunuzda diğerine geçin. Bu sayede kaygılarınızı dengede tutarsınız.
"Sınav stresi nedir?, Odaklanmak nedir?, Konsantrasyon nedir?, Odaklanamama problemi nedir?, Dikkat eksikliği nedir?, Odak sorununu nasıl ortadan kaldırırsınız?, Üniversite sınavına psikolojik olarak nasıl hazırlanılır?, Üniversite sınavında kaygı problemi nasıl çözülür?, Üniversite hedefi nasıl belirlenir?"
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız