Bir durumu uzatma sorunu, insanın gün içerisinde bir konudan diğer bir konuya veya bir durumdan diğer bir duruma geçişini engelleyen ve insanın aynı noktada devrenip durmasına sebep olan bir durumdur. Aslında bunu sadece gün içerisinde yaşadığımız olaylarla sınırlı tutmayarak, kendi hayatımızın içindeki geçiş noktalarında da düşünebiliriz. Sıpkı çocukluğu bitirip yetişkinliğe geçmek gibi veya gün içerisinde dinlenmeyi veya molayı kesip yapmamız gereken işe başlamak gibi bazı durumlarda insanların bazı konuları uzatma sorunu olabilmektedir.
Hepimiz molayı uzatmak isteriz. Hepimiz çocukluğumuzu uzatmayı isteyebiliriz. Hepimiz sabah kalkmak yerine daha fazla uyumak isteyebiliriz. Ama burada yaşadığımız şey aslında içinde bulunduğumuz durumdan çıkamama, durumlar arasında geçiş yapamama problemidir. Ve bu hem insanın günlük hayatında hem de uzun vadeli hayatında sorunlar oluşturur. Uzun vadeli hayattaki sorunlarımız ise zihinsel olarak insanın geçmişinden kurtulamaması ve takıntılara sahip olmasına kadar gidebilecek bir problemdir.
Hem kısa vadeli günlük yaşamımızda hem de uzun vadeli hayatımızda kendimiz için yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden birisi, içinde bulunduğumuz durumları aşıp yeni şartlara adapte olarak yola devam edebilmektir. Yeni şartlarda eskisindeki gibi kalırsak o zaman başımıza gelmeyen kalmaz bu hayatta. Hep hazırlıksız yakalanırız.
Yorumlar
Üşengeçliğin en kötü yanı
bu sorun bazen illahlah ettiriyor
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız